Her biri birer klasik! Tek bir mekanda geçen ve asla sıkıcı olmayan 5 iyi film

Bir filmin baştan sona tek bir mekana hapsedilmesi, filmin güzel olmasına engel değil. Örnekleri çok fazla: “Rope”, “12 Angry Man”, “Tape”, “The Lighthouse”, “Funny Games”, “The Man from Earth”, “Who's Afraid of Virginia Woolf?”, “Dogville”, “Autumn Sonata”, Luis Buñuel filmleri… Tek bir yerde geçen ve asla sıkılmayacağınız 5 iyi filmi sizler için kaleme aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Sinemanın en büyük başyapıtlarının çoğu tek bir yerde veya küçük bir alanda ortaya çıkıyor. Böyle bir film için endüstri terimi bile var: oda filmi. Sizler için, tek bir mekanda geçen ve mutlaka izlenmesi gereken 5 filmi seçtik.

Carnage (2011) IMDB 7.1

"Le Dieu du Carnage" adlı oyundan uyarlanan bu keskin filmin yönetmeni ve senaristi Roman Polanski. Yetişkinlerin çocuklar gibi davrandığı kara komedi, çocukları kavga ettikten sonra barışmaya çalışan iki evli çifti oynayan Kate Winslet , Jodie Foster, Christoph Waltz ve John C. Reilly'nin olağanüstü performanslarına dayanıyor. Tartışmanın sürekli hızlanması, sonuçlarını düşünmeden yapılan eylemler ve yorumlarla beslenir. Her şeyin bir apartman dairesinde gerçekleştiği filmden bir an bile sıkılmayacağınızı garanti ederiz!

The Mist (Sis-2007) IMDB 7.1

Gerilimli hikâyesi ve unutulmaz finaliyle bir Stephen King eseri olan The Mist'i usta yönetmen Frank Darabont uyarladı sinemaya. Alışveriş merkezindeki topluluk fikri üzerinden işlediği alt metinleriyle hayran olunası bir klasik olan film, bir sisin içinde büyüyen ve insanları yok eden bir varlıktan kaçan insanları mercek altına alır. Korku dolu bekleyiş sırasında insanlar yavaş yavaş en çirkin dürtülerine yenik düşer. Siste gizlenen yaratıktan çok daha korkunç yanıtları olan "The Mist" tek mekan filmlerinin en sarsıcısı!

Çin Kahvesi (Chinese Coffee- 2000) IMDB 7.1

"Dostluk ve ihanet arasında ince bir çizgi vardır." Görünürde başarısız bir yazar olan Harry Levine (Al Pacino), restoran kapıcısı olarak işinden kovulur. Harry, arkadaşı ve akıl hocası Jake'i (Jerry Orbach) arar, üstelik karaladığı bir yarı-kurgu eseri hakkında fikrini almak istmektedir. Jake, bazı estetik gerekçelerle saldırır arkadaşına ve derinlere yerleşmiş ihanet ve kıskançlık duyguları yüzeye çıkar. Bu konuşma, travmatik bir yüzleşmeyle sonuçlanacaktır... Bu kayıp klasik; yazmak, hayal kurmak, ilişkiler, yalnızlık ve yoksullukla ilgili bir mücevher!

Zengin Mutfağı (1988) IMDB 7.5

Bir Başar Sabuncu ve Şener şen muazzamlığı bu film... Vasıf Öngören'in 1977 tarihli tiyatro oyunundan uyarlanan Zengin Mutfağı'nda dış mekan adına tek bir kare dahi yok. Geniş bir mutfakta; darbe, kapitalizm taşlaması, bireysel korkular ve işçi mücadelesi var! Keşke Başar Sabuncu daha fazla film çekebilseymiş...

Andre ile Akşam Yemeğim (My Dinner with Andre-1981) IMDB 7.7

Zor, eğlenceli, ufuk açıcı bir Luis Malle filmi... Andre ve Wally, iki arkadaş bir akşam yemeği için buluşurlar ve yaşam maceralarını ve geçmiş tarihlerini konuşurlar. Konu yelpazesi geniş ve filmin en büyük gücü, bu fikirlerin ifade ediliş şekli. Bu filmi izlerken aydınlanacak ve hayatınızı değiştirmek isteyeceksiniz!

"The Palermo Shooting" (Palermo'da Yüzleşme): Yaşam ile ölümü onurlandıran düşünceli bir film

Bu hafta yayınlanacak en iyi 7 dizi

Bir Hollywood efsanesi: Katharine Hepburn'ün hayatı ve filmleri

Sizi her şeyden uzaklaştıracak ve ruhunuza iyi gelecek "Merkür Retrosu"na karşı 10 film