Hepsi arşivlik! Ünlü yönetmenlerin en sevdiği favori korku filmi

Bir korku filmi aradığınızda, seçim yapmak için, diğer sinemaseverlere en favori filmini sormaktan daha iyi bir yol yoktur. IndieWire, en iyi yönetmenlerin çok beğendiği favori korku filmlerini derledi.

Martin Scorsese, Wes Anderson, Jordan Peele, Quentin Tarantino... Dünyaca ünlü usta yönetmenler en sevdikleri favori korku filmini seçti.

Wes Anderson (Rosemary's Baby)

Usta yönetmen Anderson, Mia Farrow'un bir tarikatın doğmamış çocuğunu çalmayı planladığına ikna olduktan sonra psikolojik olarak çözülen bir kadını oynadığı, Roman Polanski'nin 1968 korku klasiğine sık sık geri döndüğünü dile getirdi.

Darren Lynn Bousman (Last House on the Left)

"Testere" filminin arkasındaki çalışması sayesinde, korku dünyasında herkesin bildiği bir isim olan Bousman en sevdiği korku filmi olarak Wes Craven'ın 1972 tarihli korku filmi "Soldaki Son Ev"i seçti.

Patrick Brice (Jacob's Ladder)

Patrick Brice, "Creep" ve "Creep 2" ile korku dünyasında kendisine bir isim yaptı. Brice, en sevdiği korku filmi sorulduğunda, "Jacob's Ladder"ın "korkunun değeri bilinmeyen cevherlerinden biri" olduğunu dile geitriyor.

Coralie Fargeat (I Saw the Devil)

"Bu filmdeki kanlı sahneler o kadar aşırı ki, saçma ve şiirsel hale geliyorlar" diyor Fargeat! Quentin Tarantino bunu "Kill Bill"de yaptığını söyleyen ünlü yönetmenin övdüğü "Şeytanı Gördüm" filmi, özel bir ajanın seri katilden almaya çalıştığı intikamı konu ediyor.

William Friedkin (Funny Games)

"Muhtemelen listedeki en korkunç film çünkü; kırsal bir yer, bir aile ve evlerinde korku salan iki genç serseriyi içeriyor. Bugün haberlerde çok sık gördüğünüz türden bir şey. Bunun gerçekten olma ihtimali var. Harika bir şekilde yapılmış!"

Mary Harron (Relic)

Bir kızı, annesi ve büyükannesi, ailelerinin evini tüketen bir bunama belirtisinin peşini bırakmaz. Yönetmen Mary Harron, Natalie Erika James'in ilk yönetmenlik denemesi "Relic"i yıllardır en heyecan verici yeni korku filmlerinden biri olarak değerlendiriyor.

David Lowery (Hereditary)

"Ari Aster'ın ilk filmi şimdiye kadar gördüğüm en korkunç filmlerden biri" diyor Lowery "Hereditary" için. Film; bir ailenin yas süreciyle başa çıkma çabasını ve her birinin rahatsız edici uhrevi deneyimlerini anlatıyor.

Jordan Peele (Misery)

Kathy Bates, ünlü yazar Paul Sheldon'a olan takıntısı rahatsız edici sonuçlara yol açan Annie Wilkes rolündeki performansı sayesinde En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandı bu filmle. Ünlü yönetmen Jordan Peele, filmdeki oyunculuğa, performansa, senaryoya ve diyaloglara olan hayranlığını her fırsatta dillendiriyor.

Martin Scorsese (The Innocents)

Jack Clayton'ın 1961 tarihli psikolojik korku filmi "The Innocents" genellikle şimdiye kadar yapılmış en korkunç filmlerden biri olarak kabul ediliyor ve Martin Scorsese de aynı fikirde. "Bu film, çok güzel hazırlanmış ve oynanmış, kusursuz bir şekilde çekilmiş ve çok korkutucu!"

Quentin Tarantino (Audition)

Takashi Miike'nin 1999 tarihli korku filmi "Audition", şimdiye kadar yapılmış en rahatsız edici filmlerden biri olarak gösteriliyor. Shigeharu Aoyama Asami'ye aşık olur, ancak karanlık geçmişinin beklenmedik ve acımasız sonuçları vardır. Tarantino'ya göre bu film gerçek bir başyapıt...

James Wan (The Other)

"The Conjuring" filminin yönetmeni James Wan'ın en etkilendiği korku filmi, Nicole Kidman'ın başrolde olduğu "Diğerleri!" Wan, Hollywood Reporter'a kendisine ilham veren korku filmleri sorulduğunda; "The Other, mükemmel bir şekilde fotoğraflanmış, hazırlanmış ve eski tarz" ifadesini kullandı.

Bong Joon Ho (Midsommar)

"Parazit" filmiyle Oscar ödülünü kucaklayan Bong Joon Ho, "Midsommar"ın türün tuzaklarının ötesine geçtiğini ve gerçek, derin bir korku verdiğini belirtti. Film, kırsal bir memleketin yaz ortası festivalini ziyaret eden bir çiftin başından geçenleri anlatıyor.

David Cronenberg (Don't Look Now)

Korku efsanesi David Cronenberg, "Sevdiğim yüzlerce film var ama 'Don't Look Now' aşk ve ölüm hakkında çok güçlü bir film" diyor. Daphne du Maurier'in 1971'de aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan 1973 gerilim filmi, ölen kızlarının gerçekten gitmediğine inanmaları için sebep verilen yaslı ebeveynler hakkında.

Seksenler ve Türk sineması! 80'li yıllardan az bilinen 5 harika Türk filmi

En iyi 10 seri katil filmi