Haziran'da kaçırılmayacak 7 film önerisi

''Elvis'' biyografisi ile coşacak, ''Men'', ''The Innocents'', ''The Black Phone'' ile gerilecek, ''Jurassic World Dominion'' sayesinde nostalji yapacağız. Haziran 2022'nin kaçırılmayacak ve mutlaka izlenmesi gereken 7 filmini kaleme aldık.

Belgin Özdemir

Haziran ayının mutlaka izlenmesi gereken filmlerine hazır mısınız? Bu 7 filmi sinema salonlarında tecrübe etmelisiniz...

Men (Adamlar-3 Haziran)

İngiltere kırsalında tek başına tatile çıkan genç bir kadının hikayesinin anlatıldığı Alex Garland filmi, genç oyuncu Jessie Buckley ile çıtayı epey yükseltiyor. Yaralarını sarabilme umuduyla Harper (Jessie Buckley), İngiliz kırsalındaki güzel bir bölgede inzivaya çekilir. Ancak huzurlu geçmesini umduğu tatili, çok geçmeden kabusa dönüşür. Çünkü Harper'ın kaldığı yeri çevreyelen ormanda biri ya da bir şey onu takip etmektedir.

De Uskyldige (Masumlar-10 Haziran)

Ida, otistik ablası Anna, Ben ve Aisha ile tanıştığı için mutludur. Ancak 4 yeni arkadaş, telepatik ve telekinetik güçler geliştirmeye başlar. Tüyler ürpertici ve derinden sarsıcı, Eskil Vogt yönetimindeki korku filmi Masumlar (The Innocents) çocukların dehşet verici gizli dünyalarına yolculuk yapıyor. Türkiye vizyon tarihi sürekli ertelenen filmi 10 Haziran'da izlemeyi umut ediyoruz.

Jurassic World Dominion (Jurassic World: Hakimiyet-10 Haziran)

Tarih öncesi canavarlar bu kez bir tema parkında mahsur kalmak yerine vahşi doğada dolaşıyor. Daha da heyecan verici olan, ilk Jurassic filmindeki yıldızların yeniden bir araya gelmesi.. Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum, dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemde mücadele edecek.

Okul Tıraşı (17 Haziran)

Okul Tıraşı, okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Yusuf, arkadaşını doktora götürmek için, okul bürokrasisini, idarenin takındığı vurdumduymaz tavrı, yaşadıkları yerin zor coğrafi koşulları ve daha birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalır. Ferit Karahan'ın yönettiği yerli filmin, eleştirmenlerden çok iyi yorumlar aldığını belirtelim.

Elvis (24 Haziran)

Austin Butler (Elvis), hayatını kapsayan ve şüpheli menajeri Tom Parker'a (Tom Hanks) özel önem veren bir filmde Rock and Roll Kralı olarak rol alıyor. Cannes'da prömiyer yapan "Elvis" övgüyle karşılandı, ayakta alkışlandı. Bol drama ve harika şarkılara hazır olun.

The Black Phone (Siyah Telefon-24 Haziran)

Joe Hill'in kısa öyküsünden uyarlanan The Black Phone, 1978'de Colorado'nun banliyösünde geçiyor. Birkaç çocuk, gazetelerin "The Grabber" olarak adlandırdığı biri tarafından kaçırılır. Finney de kendini ses geçirmez bir bodrumda kilitli bulur ve bağlantısı kesilen bir telefon çalmaya başlar bulunduğu yerden. Finney çok geçmeden The Grabber'ın önceki kurbanlarının hayaletlerinin tavsiyelerini dinlemeye başlar. Ethan Hawke, kaçan bir kurban ve doğaüstü güçlerin yardımıyla çözülebilecek çocukları kaçıran "The Grabber"ı oynuyor.

Razzhimaya Kulaki (Yumrukları Gevşetmek-24 Haziran)

Ada, Kuzey Osetya'daki eski bir maden kasabasında yaşayan genç bir kadındır. O, çok sevmesine rağmen onun üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan ailesinin baskısından kurtulmaya çalışır. "Unclenching the Fists" 2021 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış ödülünü kazanmıştı.

"Dark"ın yapımcılarının yeni dizisi "1899"dan ilk teaser yayınlandı

"Don't Look Up"ın yönetmeninin yeni filmi "The Menu" (Menü) seçkin mutfak dünyasıyla alay edecek

Netflix'te izlenecek en korkunç 5 film