Hayatı film olmuştu! Şarkıcı ve oyuncu Tina Turner 83 yaşında yaşamını yitirdi

80'lerde büyük pop yıldızı haline gelen ikonik şarkıcı ve müzik efsanesi Tina Turner Çarşamba günü İsviçre'de öldü. Turner 83 yaşındaydı.

aksam.com.tr

"Rock'n Roll Kraliçesi" ve oyuncu Tina Turner, İsviçre'de uzun bir hastalıktan sonra 83 yaşında hayatını kaybetti.

Turner, müziğe ilk adımlarını müstakbel eşi Ike Turner ile atmıştı. Çalkantılı ortaklıkları 15 yıllık popüler single üretti ve 1971'de crossover hiti "Proud Mary" ile doruğa ulaştı. Ancak, 1976'da Turner, kötü giden evliliğinden kaçtı; 1993 biyografik filmi "What's Love Got to Do With It"in temelini oluşturan, 1986'nın en çok satan kitabı "I, Tina"da şiddet görmüş ilişkisini detaylandırdı.

Efsane şarkıcı, 1991 Rock and Roll Hall of Fame üyesiydi ve kariyer başarılarından dolayı 2005 Kennedy Center Honors'da takdir edildi. Tina Turner 30 yıldan uzun bir süreye yayılan solo kariyeri boyunca 180 milyondan fazla albüm satmış ve 8 Grammy Ödülü kazanmıştı.

İkonik şarkıcı, müzik kariyerinin yanı sıra "Mad Max Beyond Thunderdome", "Tommy" ve "Last Action Hero" gibi filmlerde de rol aldı ve Hollywood Walk of Fame'de bir yıldızla onurlandırıldı. Turner "What's Love Got to Do With It" biyografi filminin de senaristlerindendi.

Son olarak 2021 yapımı Tina Turner Documentary adlı belgeselde, Rock and Roll müziğin kraliçesi olarak adlandırılan Amerikalı şarkıcı Tina Turner'ın hayatına odaklanıldı. Sanatçının arkadaşları ve birlikte çalıştığı insanlarla yapılan röportajlara, daha önce yayınlanmamış arşiv görüntülerine yer verilen belgeselde, döneminin en büyük sanatçılarından biri haline gelen Turner'ın kariyer yolculuğunun yanı sıra özel hayatına da değinildi.