Hayao Miyazaki'nin yeni filminden heyecan verici fragman!

Japonya'da sessiz sedasız vizyona giren ''The Boy And The Heron'' 2023'ün en çok hasılat yapan 4. Filmi oldu.

Box Office

Hayao Miyazaki'nin 10 yıl aradan sonra gelen ve son filmi olarak duyurduğu "The Boy and the Heron" adlı yapımın fragmanı yayınlandı. Bu film, Japonya'da hiçbir tanıtım yapılmadan vizyona girdi ve 2023 yılında ülkenin en çok hasılat elde eden 4. filmi oldu.

2013 yapımı "Rüzgar Yükseliyor" (The Wind Rises) ile emekli olduğunu açıklayan Hayao Miyazaki, pandeminin ardından son bir film için geri döneceğini açıklamıştı. Usta yönetmen, bu film için senaryoyu Genzaburô Yoshino ile birlikte yazdı. "The Boy and the Heron", Studio Ghibli tarafından alışılmadık bir kararla hiçbir görsel tanıtım yapılmadan (tek görsel, gizemli bir afiş) temmuz ayında Japonya'da gösterime girdi ve büyük ilgi gördü. Şu ana kadar Japonya'da 52 milyon dolar hasılat elde eden film, bu yılın en çok hasılat elde eden 4. filmi oldu.

Film, genç Mahito'nun terk edilmiş bir kulede farklı bir dünyaya açılan bir portalı keşfetmesi ve ardından gelişen olayları konu ediniyor. "The Boy and the Heron", Japonya dışındaki ilk gösterimini Toronto Film Festivali'nde gerçekleştirdi.

Fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Zihinleri Düşünceye Sürükleyen En İyi Felsefi Filmler

TRT 2'den Eylül ayında her akşam farklı film

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği"nin özel gösterimi, ormanda özel konseptli açık hava sinemasında gerçekleşecek.

3'ü yerli 8 film vizyonda