''Hangi diziye başlasam?'' diyenlere birbirinden kaliteli 3 dizi önerisi...

Bazen sinemaya mola verip, şöyle içine çeken, kısa bölümleriyle bizi olduğumuz andan uzaklaştıracak dizilere ihtiyaç duyarız. Elbette alternatifler çok, fenomen haline gelenler de bir hayli fazla. ''Hangi diziye başlasam?'' diyorsanız, işte size 3 kaliteli dizi önerisi...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Televizyon dünyasının altın çağını bizlere yaşatan HBO, geçmişten günümüze ikonik dizileriyle karşımızda oldu. Özellikle "Hangi diziye başlasam?" sorusuyla karşılaştığımız anda çok da zorlanmadık. Geç kalmadınız! Bu, büyüleyici ve zor bir süreç olacak ama özellikle "The Sopranos", "The Wire" ve "Oz" dizlerine başladığınız için pişman olmayacaksınız. Dilerseniz kısa bir şekilde değinelim bu 3 kaliteli diziye.

OZ (1997-2003) IMDB 8.7

Oz gerçek bir hapishane dramasıydı ve hakkıyla bir altın çağ yaşadı. Evet bir çığır açtı ve bunu yıllarca sürdürdü. altı sezon yayınlanan Oz, Oswald Eyalet Islah Tesisi (diğer adıyla Oz) olarak bilinen ve suçlu sakinlerinin günlük faaliyetlerini anlatan olağandışı hapishaneye odaklandı. Oz'un bağımlılık ve hapishane reformu gibi Amerika'nın bugüne kadar mücadele ettiği konulara nüanslı yaklaşımının gerçek dünya üzerinde de etkisi olduğunu belirtelim. Cesur, şiddetli, acımasız ve zorlayıcı bir deneyim arıyorsanız, iyi oyuncular ve olağanüstü olay örgüsüne sahip bu diziyi gözden kaçırmamalısınız!

THE SOPRANOS (1999-2007) IMDB 9.2

Çok şey söylendi, yazıldı bu dizi hakkında. Harika oyunculuk, mükemmel müzikler, tuhaf hikayeler, komik haller... James Gandolfini, Tony Soprano olarak büyüleyici. Ancak Tony'yi tek boyutlu bir haydut olarak görmek yerine, suç faaliyetlerinin dışında bir hayatı olduğunu görüyoruz ve bu diziyi diğer muadillerinden farklı kılan da bu. Şu kadarını söyleyelim: Mafya yaşamının amansız bir portresi The Sopranos ve sizi rahatsız edecek bir finali var.

THE WIRE (2002-2008) IMDB 9.3

Belki çok klişe olacak ama bu dizi herkese hitap etmiyor ve onu diğer serilerden ayıran yanı da bu! Bol aksiyon, bilimkurgu beklemeyin, aradığınızın gerçekler ise The Wire'a şans vermelisiniz. Dizinin senaristi David Simon, Baltimore Sun gazetesinde 10 yıldan fazla çalışmış bir gazeteci. Başrol oyuncusu, kahramanlar yok! ABD'nin uyuşturucuya karşı savaşının ve genel olarak ABD'nin kentsel çürümesinin yansıması olan Baltimore sokaklarını takip ediyoruz. Sadece birkaç polis memurunun ve uyuşturucu çetesi üyesinin gözünden değil elbette. Politikacıların, medyanın, uyuşturucu bağımlılarının ve sıradan vatandaşların gözünden de görülmesi gereken pek çok şey var...

On a Clear Day You can See Forever: Fantastik, romantik, aydınlık ve çok komik...

2021'in en iyi 5 animasyon filmi

The Spanish Prisoner: Milyar dolarlık bir fikirle kime güvenebilirsin?