Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Ebubekir Şahin'den Disney Plus'a tepki gecikmedi

“Atatürk” isimli dizinin yayından kaldırılmasının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin harekete geçti. Disney+ platformu için inceleme başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

AKSAM.COM.TR/SİNEMA

Esma Nur Ülker

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus'ın Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin isteği üzerine "Atatürk" isimli dizinin yayından kaldırmasının ardından, Disney+ platformu için inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabında "Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum" ifadelerine yer verdi.

Candaş Tolga Işık: Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak.