''Hafta sonu ne izlesem'' diyenler için soğuk ve karlı havalarda izlenecek 3 kış filmi!

Soğuk ve karlı bir kış, battaniye, sıcak bir çay ve iyi bir filmle mükemmel bir hafta sonu bizi bekliyor. Farklı türlerde, karlı hava sahneleriyle dolu ve buz gibi filmlerden 3 filmlik bir seçki hazırladık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Soğuk ve karlı bir kış gününde, battaniyenin altına kıvrılıp kış filmleri izlemeyi tercih ediyorsanız, seçtiğimiz 3 filme mutlaka göz atmalısınız.

Romantik komedi, dram, korku ve psikolojik gerilim filmlerinden oluşan pek çok liste var. Ancak biz daha önce de 10 filmden oluşan özgün bir seçki hazırlamıştık sizler için.

Soğuk ve karlı gecelerde beyninizi donduracak buz gibi 10 kış filmi!

Dilerseniz devam edelim ve kış temalı yeni ve mini bir listeye daha şans verelim.

WIND RIVER (KARDAKİ İZLER-2017) IMDB 7.7

"Hiçbir şey gerçeği izlemekten daha zor değildir!" Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış yarışmasındaki gösterim sonunda 8 dakika ayakta alkışlanan Wind River, gerçek kar fırtınası koşullarında çekildi. Taylor Sheridan'ın ilk yönetmenlik denemesi olan filmde; Cory Lambert, Wyoming dağlarında genç bir kabile kızının cesedini bulur ve çaylak FBI ajanı Jane Banner'a davayı araştırmasında yardım eder. Ancak adli tabip vakayı cinayet olarak nitelendirmez! Wind River; karlı ve soğuk havaların kasvetinde geçen, cesur, gerçek ve kayıp kişiler hakkında önemli bir suç dram filmi.

YOLCU (1994) IMDB 6.2

Nazım Hikmet'in Türkiye'de sinemaya aktarılan ilk eseri "Yolcu" Pasinler'de, eksi 35 derecede çekildi. Başar Sabuncu'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Müjde Ar, Tarık Akan ve Halil Ergün var adeta oyunculuk dersi veriyorlar. Kurtuluş Savaşı'nın hareketli günlerinde küçük bir demiryolu istasyonunda, istasyon şefi, onun karısı ve makasçısı arasında geçen olayların konu edildiği filmde bol kar manzarası yer alıyor. Sadece bu listede değil, arşivimizde de olması gereken muazzam bir tek mekan filmi Yolcu.

GROUNDHOG DAY (BUGÜN ASLINDA DÜNDÜ-1993) IMDB 8.1

Hem kış hem pandemi günlerinin can simidi olabilir bu film. Phil (Bill Murray), kendini "Köstebek Günü" olaylarını anlatırken bulan ama günün sonunda uyanıp, günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan alaycı ve bencil bir hava durumu sunucusu... Güzel yeni yapımcı Rita (Andie MacDowell) ve kameraman Larry de (Chris Elliott) ona katılıyor. Bu filmde küçücük bir kasabada sürekli kendini tekrar eden bir kar fırtınası tarafından tuzağa düşeriz hep birlikte! Groundhog Day, 1993 yılından gelip bugün hala bizleri güldürebilecek incelikte, taze ve çekici.

Poppie Nongena'nın Uzun Yolculuğu: Adaletsizlik yumruğunu atan sert bir film!

Juliette Binoche'a yakın plan: Hayatı, ödülleri ve en iyi filmleri...

Mart ayında izlenecek iddialı 5 yeni dizi

Yağmurlu günlerde seyredilecek 5 özel film