''Hafta sonu ne izlesem'' diyenler için en iyi 5 zombi filmi önerisi

İster inanın ister inanmayın ama zombi filmlerinin etkileyiciliği, bu türün bizi ölümle yüzleşmeye zorlaması... İşte en iyi 5 zombi filmi!

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Zombi filmlerini izlemeyi sever misiniz? Sizler için yürüyen ölüleri öne çıkaran en iyi 5 korku filmini kaleme aldık.

1. Busan Treni (Busanhaeng/2016) IMDB 7.6

Seok-Woo, kızını Seul'den trenle Busan'daki annesine götürmeyi kabul eder. Ancak, kökeni bilinmeyen bir virüsün trende hızla yayılması ve kurbanları hızlı ve korkunç şekillerde zombilere dönüştürmesiyle, basit olması gereken bir baba-kız yolculuğu cehenneme dönüşür. Film, kan banyosuna rağmen, yürek burkan insani sonuçları tasvir etmekte çok başarılı!

2. Dünya Savaşı Z (World War Z/2013) IMDB 7.0

Brad Pitt'li bir bir zombi filmine ne dersiniz? Eski Birleşmiş Milletler çalışanı Gerry Lane (Brad Pitt), orduları deviren ve insanlığı yok etmekle tehdit eden bir zombi salgınını durdurmak için zamana karşı bir yarışta dünyayı dolaşır. "Dünya Savaşı Z" o dönem, Pitt'in kariyerinin en yüksek hasılat yapan filmi oldu!

3. 28 Gün Sonra (28 Days Later.../2002) IMDB 7.5

Film, bir viral salgının Britanya'yı şiddetli ve tedavi edilemez bir hastalık şeklinde mahvetmesi ve ev sahiplerini kontrol edilemez bir öfkeyle dolu sürekli bir saldırganlık durumuna bırakmasından 28 gün sonra, hayatta kalanları anlamlandırmak için mücadele ediyor. Danny Boyle'un zombi korkularına dinamik ve vizyoner yaklaşımı kesinlikle ürkütücü.

4. Mezarcı (Dellamorte Dellamore/1994) IMDB 7.1

Michele Soavi'nin gerçeküstü gotik filmi, mezarlıkta çalışan bir adamın, zombi olduklarında ölüleri ikinci kez öldürmek zorunda olduğu bir rutini anlatıyor. Fakat bazen işler planlandığı gibi gitmez, çünkü mezarlık görevlisi Francesco kısa süre sonra hiç tahmin edemediği şekillerde yaşayan ölüler tarafından avlanır. Zombi kavramının şimdiye kadar yapılmış en özgün, en şiirsel ve en şaşırtıcı örneği bu film!

5. Ölülerin Şafağı (Dawn of the Dead/1978) IMDB 7.9

Büyük ölçüde Pittsburgh'un dışındaki Monroeville Alışveriş Merkezi'nde çekilen "Ölülerin Şafağı", Amerikan kapitalizmine yönelik sert bir eleştirinin dağıtım mekanizması olarak hizmet eden, içinde açgözlülüğün doğal olarak katliama eşlik ettiği merak uyandıran bir klasik, dünyayı vuran bir zombi kıyameti!

85. yaş gününü kutlayan Jack Nicholson'ın en iyi filmleri ve unutulmaz rolleri

Bu hafta yayınlanacak en iyi 7 dizi