Guillermo del Toro'nun onsuz yaşayamayacağı tek film: ''Beynimi tamamen yok etti''

Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, onsuz yaşayamayacağı tek filmin adını açıkladı. Ünlü yönetmenin şaşırtıcı seçimi hakkında: “Bu film beynimi tamamen yok etti” yorumunda bulundu.

Far Out

1964'te Meksika, Guadalajara'da doğan Guillermo del Toro, henüz gençken film yapımcılığına adım attı. The Excorcist'ten Dick Smith'in vesayeti altında özel efektler ve makyaj eğitimi aldıktan sonra kısa filmler yapmaya devam ederken, kendi şirketi Necropia'yı kurarak, özel efekt makyaj tasarımcısı olarak on yıl çalıştı.

Büyük çıkışını 1992'de Cannes'da Uluslararası Eleştirmenler Haftası Ödülü'nü kazanan ve ilk Hollywood filmi olan 1997'deki Mimic'in yanı sıra 2001'deki The Devil's Backbone ve belki de en ünlü filmi olan 2006'daki Pan's Labyrinth'in yolunu açan Cronos ile yaptı. İtibarı sağlamlaşan del Toro, Blade, Hellboy, The Shape of Water ve Pinokyo gibi filmler yapmaya devam etti.

Hayatını tuhaf ve ürkütücü yaratıklar ortaya çıkararak geçirmiş bir yönetmen için ilginç bir şekilde, Guillermo del Toro'nun nihai film seçimi, distopik olduğu kadar doğaüstü de değil. Yönetmen birkaç yıl önce, Angelina Jolie ve Greta Gerwig gibi isimlerle bir Hollywood Reporter yuvarlak masa röportajı için oturdu. Meksikalı yönetmene yöneltilen ilk soru, fazla düşünmeden cevaplayabileceği bir soruydu.

"Duygusal olarak, tamamen prestijli olmayan bir şeye cevap vereceğim" diye söze başladı ünlü yönetmen ve ekledi: "Gençliğimde yaptığı şey yüzünden: The Road Warrior (Çılgın Max 2: Savaşçı). Beynimi tamamen yok etti!"

1982'de gösterime giren ve George Miller tarafından yönetilen 1979 yapımı Mad Max'in devamı niteliğindeki The Road Warrior (Çılgın Max 2: Savaşçı), Mel Gibson'ın karısının ve çocuğunun kıyamet yanlısı bir çete lideri tarafından öldürülmesinin intikamını alan başkahramanını konu alıyor. Max, Avustralya taşrasının ölümcül otobanlarında dolaşırken, Humungus'un önderliğindeki bir grup çapulcuya karşı barışçıl bir kabileyi savunur.

Film, Gibson'ın performansı, müzikleri, sinematografisi, aksiyon sekansları, kostüm tasarımı ve diyalogun tutumlu kullanımı ile haklı övgüler aldı, büyük gişe başarısına imza attı. 1979'da Mad Max'in ardından gelen filmi, 1985'te Mad Max Beyond Thunderdome ve 2015'te Mad Max: Fury Road izledi.

Unutulmaz en iyi 5 bilim kurgu filmi

En iyi 5 süper kahraman filmi

Usta yönetmen David Lynch sinemaların ölümünden yakındı, telefon ve tabletten film izleyenleri kınadı