Görülmesi gereken 5 Japon korku filmi önerisi

Japon korku filmlerinin güzelliği inceliğinde yatıyor. Güçlü hikayeler, zarif oyunculuklar ve sinir bozucu film müzikleriyle, yüksek puanlı 5 Japon korku filmini kaleme aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Dehşet verici, şaşırtıcı ve tamamen sürükleyici bir deneyimle dolu bir yolculuğa hazır olun. İşte, Japon sinemasından en iyi 5 psikolojik korku/gerilim filmi önerisi...

Kwaidan (Hayalet Öyküsü-1964) IMDB 7.9

Masaki Kobayashi tarafından yönetilen 1965 Japonya filmi, gerçeküstü bir korku ortamında geçen dört öyküyü konu ediniyor. Dört hikayenin de son derece korkutucu olduğunun altını çizelim. Kaynağını Japon Halk Hikayelerinden alan film, yönetmenine Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandırdı.

Confessions (İtiraflar-2010) IMDB 7.7

Tetsuya Nakashima tarafından yönetilen film, hem ticari hem de eleştirel bir başarı elde etti. Yas tutan bir annenin psikolojik gerilimini harika bir kurgu ve oyunculukla sunan "İtiraflar", 34. Japonya Akademi Ödülü ve 53. Blue Ribbon Ödülleri'nde En İyi Film ödülüne layık görüldü ve 83. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında kısa listeye alındı.

Cure (Kür-1997) IMDB 7.4

Çarpık bir insan zihni, herhangi bir kötü ruhtan çok daha fazla tahribata yol açabilir. Ve bazen bu kötülüğün tedavisi yoktur! İzleyicisini tedirgin eden, karmaşık bir insan ruhu labirenti inşa eden filmde, hayal kırıklığına uğramış bir dedektifin yaptıklarını hatırlamayan insanlar tarafından işlenen korkunç cinayet davasıyla ilgilenmesi anlatılıyor.

Ringu (Halka-1998) IMDB 7.2

Japon folkloruna dayanan film, izleyicisini yedi gün içinde ölüme çağıran lanetli bir video kasetin hikayesini anlatıyor. Üstelik Hideo Nakata'nın olağanüstü sessizlik ve karanlık ambiyans kullanımı, bunu tam bir dehşet haline getiriyor.

Audition (Ölüm Provası-1999]IMDB 7.1

Takashi Miike'nin bu kült klasiği, sarsıcı bir aşk, saplantı ve gaddarlık hikayesi. Bu filmin güzelliği, görünüşte tatlı bir aşk hikayesinden tüyleri diken diken eden, tüyler ürpertici bir intikam planına ani dönüşümünde yatıyor.

Brad Pitt'in en iyi 13 performansı

Sinema tarihimizde ve kültürel hafızamızda özel yeri olan Hakan Balamir'in en iyi filmleri

Gerilim, suç, dram ve aksiyon! İspanyol sinemasından en iyi 7 film önerisi