Gişede büyük rekabet! ''Barbie'' ve ''Oppenheimer'' filmi aynı gün vizyona girecek

Merakla beklenen iki filmin aynı gün beyaz perdede gösterime girmesi her zaman heyecan verici oldu. Ve Temmuz'da iki film, beklenmedik bir gişe karşılaşmasında karşı karşıya geliyor! Greta Gerwig'in komedi filmi ''Barbie'' ve Christopher Nolan'ın epik dram filmi ''Oppenheimer'' bu yaz kıran kırana bir rekabet yaşayacak gibi görünüyor.

Movieweb

Konuları ve içerikleri farklı olsa da iki film karşı karşıya geliyor bu yaz! "Barbie" ve "Oppenheimer" filmleri, Hollywood'un epeydir tanık olmadığı, gişe rekorları kıran bir yaz savaşını ateşledi.

Bu yıl, Greta Gerwig tarafından yönetilen, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in rol aldığı komedi "Barbie", Christopher Nolan'ın Cillian Murphy ve Emily Blunt başrollü atom bombasının keşfi temalı biyografik gerilim filmi "Oppenheimer" ile çatışmaya hazırlanıyor.

Her ikisi de yıldız oyuncu kadroları ve her biri 100 milyon dolarlık devasa bütçeleriyle büyük ilgi topladı. Filmler, 21 Temmuz'da aynı anda gösterime girecek. Screen Rant'a göre "Barbie" filmi, Christopher Nolan destanını geride bırakabilir. Başlangıçta, Nolan'ın eleştirmenlerce beğenilen ve ticari olarak başarılı filmler sunma konusundaki itibarı göz önüne alındığında, "Oppenheimer" tercih edilen yapımdı. Bununla birlikte, rüzgar, geliştirmede önemli bir dönem geçirdikten sonra sosyal medyada çok konuşulan "Barbie"nin lehine değişmiş gibi görünüyor.

Bu iki filmin çarpışması tesadüf olmaktan çok uzak. "Barbie"nin arkasındaki stüdyo olan Warner Bros., kasıtlı olarak "Oppenheimer" ile aynı çıkış tarihini seçti. Söylentiler, bu hareketin, Nolan'ın şirketle bir anlaşmazlığın ardından Universal için Warner Bros.'tan ayrılmasına bir yanıt olduğunu öne sürüyor. "Barbie"yi "Oppenheimer" ile karşı karşıya getirme kararı, Warner Bros.'un kararı olarak görülebilir. Ancak bu kararın stratejik bir ustalık mı yoksa maliyetli bir hesap hatası mı olduğunu yalnızca iki filmin gişedeki performansı ortaya koyacak.

Gişe rekorları kıran bir film olma potansiyeline sahip iki filmin yaklaşan bu mücadelesi, tıpkı eski günlerdeki gibi pek çok kişiyi heyecanlandırdı. Bununla birlikte, Warner Bros. hala Nolan'la arasını düzeltmekle ilgilense de, Margot Robbie'nin "Barbie"sinin üç saatlik destansı dram "Oppenheimer"dan daha iyi performans göstereceğini umut ediyorlar.

"Barbie" ve "Oppenheimer"ın yaklaşan savaşı 21 Temmuz'da sadece hangisinin gişeye hakim olacağıyla ilgili değil. Bu bir temalar, stiller savaşı ve hatta belki de film endüstrisinde gelişen dinamiklerin bir yansıması. Sonuç ne olursa olsun, seyirciler, çeşitli ve yüksek kaliteli sinemayla dolu bir yazın tadını çıkarmaya hazırlanan gerçek kazanan olacak.

Parlak bir uyarlama! Psikolojik gerilim dizisi "Dark Winds" 2. sezonla geri dönüyor

Gişeye hakimler ama ödüllere değil! İşte, Oscar kazanan süper kahraman filmleri