Gişede başarısız olan 10 harika film

Sinema tarihi, berbat gişe kaderlerine maruz kalan harika filmlerle dolu. İşte, filmleri gişelerine göre derecelendirmenin büyük bir haksızlık olduğunu düşündürecek 10 film.

Variety

Her şey rakamlardan ibaret değildir! Variety, gişede başarısız olan harika filmlerden bir seçki sunuyor.

Tar (2022)

Todd Field'ın psikodraması "Tár", Cate Blanchett'in belki de bugüne kadarki en beğenilen rolünde rol aldı ve en iyi film ve en iyi kadın oyuncu dahil olmak üzere altı Oscar adaylığı kazandı, ancak Odak Özelliği destekli yayın, yerel gişede 6 milyon doları zar zor geçti.

Armageddon Time (2022)

James Gray'in otobiyografik draması "Armageddon Time", 2022 Cannes Film Festivali'nden olumlu eleştiriler aldı, ancak sağlam notlar ve Jeremy Strong ve Anne Hathaway gibi heyecanlı yıldızlar, büyük gişe hasılatı elde etmek için yeterli değildi. 15 milyon $ aralığında bir üretim bütçesi bildirilen Focus Features, yerel gişede sadece 1,8 milyon $ ile başarısız oldu.

Yok Oluş (Annihilation-2018)

Natalie Portman'ın yıldız gücüne ve övgü dolu eleştirilere rağmen "Annihilation", 40 milyon dolarlık bir prodüksiyon bütçesine rağmen ABD'de sadece 32 milyon dolarla gişede başarısız oldu. Portman, kayıp kocasına ne olduğunu bulmak için gizemli, karantinaya alınmış mutasyona uğramış organizmalar bölgesine girmekle görevli bir biyoloji profesörünü oynuyor.

Anne! (Mother!-2017)

Son on yılda çok az film, Darren Aronofsky'nin alegorik gerilim filmi "Anne!" WTF vızıltısının saldırısına ve Jennifer Lawrence'ın ön ve merkezdeki yıldız gücüne rağmen, "Anne!" ABD'de 30 milyon dolarlık bir üretim bütçesiyle 20 milyon dolarlık sınırı bile kıramadı.

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (2017)

Film sinematografi ve görsel efektler için Oscar kazandı ve 2010'ların bilim kurgu mihenk taşı olmaya devam ediyor. Ancak maalesef ABD'de 100 milyon doları bile geçemedi; bu, stüdyo destekli bir franchise için bir ölüm çanıydı.

Steve Jobs (2015)

Yurtiçi gişede 17 milyon dolar ve dünya çapında 34 milyon dolar, sadece yapımı 30 milyon dolara mal olan bir film için fiyasko. Michael Fassbender ve Kate Winslet, Steve Jobs ve Joanna Hoffman rollerindeki performanslarıyla Oscar'a aday gösterildi.

Usta (The Master-2012)

Paul Thomas Anderson'ın yakıcı karakter çalışmasında; Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix ve Amy Adams, performanslarıyla Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Film, beş sinemada 242.127 $ hasılatla başlamasına rağmen, ülke çapında ivme kazanamadı.

Büyük Dövüş (Warrior-2011)

Gavin O'Connor imzalı spor draması olan film, Joel Edgerton ve Tom Hardy'yi karma bir dövüş sanatları turnuvasında karşı karşıya getiren ve onları ortak geçmişleri ve aile bağları ile yüzleşmeye zorlayan kardeşler olarak karşımıza çıkardı. Film, 25 milyon dolarlık yapım bütçesinin sadece yarısını elde edebildi.

Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı (2007)

Film, 21. yüzyılın en iyi sinematografisine sahip olarak kabul edilse de gösterime girdiğinde ABD'de 3,9 milyon dolar ve 11 milyon doların biraz üzerinde hasılat elde edebildi. Üretim bütçesi 30 milyon dolar olan bir film için bunlar korkuç rakamlardı!

Dövüş Kulübü (Fight Club-1999)

Uykusuz bir ofis çalışanı ve umursamaz bir sabun üreticisi, çok daha fazlasına dönüşen bir yeraltı dövüş kulübü oluşturur... David Fincher'ın 1999 klasiği şu an popüler ve unutulmaz filmlerden biri olabilir, ancak "Dövüş Kulübü" 1999'da gişede 37 milyon dolarlık hasılatla başarısız oldu.

Devam filmi "John Wick 4" gişe rekabetini alt üst etti

Gerçekleri rahatsız edici bir şekilde yansıtan Michael Haneke'nin unutulmaz filmleri

1990'ların en iyi 5 aksiyon filmi