Gerilim, suç, dram ve aksiyon! İspanyol sinemasından en iyi 7 film önerisi

Yükselen İspanya sinemasına uzak kalmak imkansız. Hem dizi hem de filmleriyle göz dolduran İspanya'dan 7 aksiyon gerilim filmini sizler için kaleme aldık.

İspanyol sinemasından puanı yüksek ve en iyi 7 aksiyon gerilim filmi önerisi bu seçkide...

The Secret in Their Eyes (Gözlerindeki Sır-2009) IMDB 8.2

Yönetmen Juan José Campanella bu film için gerilim filmi demek istemese de, izleyici için en iyisi olduğu kesin. Film, 25 yıl önce üzerinde çalıştığı belirli bir dava hakkında roman yazmak isteyen emekli bir federal memur olan Benjamín (Ricardo Darín) hakkında. 25 yıllık davanın tüm ayrıntılarını adım adım takip eden film, aksiyon, aşk ve harika oyunculuklar barındırıyor. 2010 yılında, En İyi Yabancı Film dalında Akademi Ödülü kazanan ikinci Arjantin filmi oldu "The Secret in Their Eyes."

Wild Tales (Asabiyim Ben-2014) IMDB 8.1

Damián Szifron tarafından yazılıp yönetilen, ortak bir şiddet ve intikam temasıyla birleştirilen 6 bağımsız kısa filmden oluşan bir antoloji filmi "Wild Tales." Her hikaye bir öncekinden giderek daha uzun. Szifron hikayeleri ayrı ayrı yazdı ve üç ya da dördünü bitirdikten sonra aniden onların aynı evrene ait olduklarını, aynı DNA'dan geldiklerini keşfetti. Üstelik yönetmen bunu bir komedi olarak değil, bir gerilim filmi olarak çekiyor.

The Invisible Guest (Görünmeyen Misafir-2016) IMDB 8.1

Genç bir işadamı, kilitli bir otel odasında ölü sevgilisinin cesedinin yanında uyanır. Onu savunması için prestijli bir avukat tutar ve bir gece boyunca neler olduğunu öğrenmek için birlikte çalışırlar. Kendini tamamen türün içine çeken gizemli bir gerilim filmi. Şaşırtıcı dönüşler, sürekli yükselen gerilim, güvenilmez kahraman ve zamana karşı yarış anlatısı, sonuna kadar tahminde bulunmanızı sağlayacak.

Nine Queens (Dokuz Kraliçe-2000) IMDB 7.9

Kısıtlı bir bütçeyle yapılan Nine Queens, son derece yerel, ancak evrensel olarak erişilebilir. İki küçük çaplı dolandırıcı olan Juan (Gastón Pauls) ve Marcos'un (Ricardo Darín) bir markette buluştuktan sonra bir araya gelerek yarım milyon dolarlık bir anlaşmaya dahil olma hikayesini içeriyor bu film. Aldatmacalar ve ikiyüzlülük arttıkça kimin kimi kandırdığını anlamak giderek zorlaşıyor ve kendimize "Kim hırsız değil?" diye sormaya başlıyoruz.

The Body (Ceset-2012) IMDB 7.6

Ölü bir kadının cesedi morgdan kaybolur. Kocası, genç kız arkadaşıyla birlikte olabilmek için öldürmüştür. Koca sorguya çağrıldığında mezarın ötesinden mesajlar almaya başlar. Yalın, karamsar, heyecan verici ve biraz tahmin edilebilir bir gerilim filmi olsa da "Body" özellikle tam bir performans filmidir. Sizi koltuğunuzun kenarında tutacağı garanti!

The Hunt (Av-1966) IMDB 7.5

"The Hunt" ile dünya gözlerini İspanyol yönetmen Carlos Saura'ya açtı. Av, genç bir çocuğun katıldığı, sıacak bir günde bir tavşan avına giriştikleri, silah sesleri ve ideoloji alışverişinde bulundukları üç yaşlanmakta olan İç Savaş gazisini içeriyor. Üçlü arasında gerilim yükselirken yükü tavşanlar üstlenir. Seferin en genç üyesini dehşete düşürecek şekilde, acımasızca katledilirler. Bu kaçınılmaz olarak avcılardan birinin kazara ölümüne yol açar. Av, nefes nefese kalmanıza neden olacak kadar sıkı bir şekilde inşa edilmiş, son derece yoğun, canlı ve patlayıcı bir film.

Marshland (Bataklık-2014) IMDB 7.2

Guadalquivir sulak alanlarının derinliklerinde bir kasabadan iki genç kaybolur. Madrid'den soruşturma için iki dedektif gönderilir; ikisi de zıt bakış açılarına sahip ve kariyerlerinin zirvesinde değildirler. Ancak katil daha fazla genç kadını öldürmeden önce aralarındaki farklılıkları çözmeleri gerekir. Filmin dehası, dönem kurgusunda yatıyor. Bu, Franco'nun 1975'teki ölümü ile demokrasiyi pekiştirecek olan 1982 seçimleri arasında sıkışıp kalmıştır. Yönetmen Alberto Rodriguez, o yılı özellikle İspanya'da büyük bir siyasi gerilim yılı olduğu için seçtiğini söylüyor.

Efsane diziler "Mad Men" ve "True Detective"i izlemeniz için 10 neden

20. yüzyıldan 5 harika kara komedi filmi

Keşif yolculuğuna çıkaran ve tatil planı yapmanızı sağlayan 5 film önerisi

Sizi koltuğunuzun kenarında tutacak, gerilimi yüksek 3 iyi suç dizisi