Gerçek suç belgeseli ''Neredesin D.B. Cooper?'' fragmanıyla heyecanlandırdı

Gerçek suç belgeseli ''D.B. Cooper: Where Are You?'' (Neredesin D.B. Cooper?) fragmanıyla heyecanlandırdı. Netflix 50 yıl sonra tartışmalı komplo teorisini çözüyor mu?

"D.B. Cooper: Where Are You?!" (Neredesin D.B. Cooper?) belgeselinin yayınlanan fragmanında bir yorumcu, "Bu dava sizi kendi akıl sağlığınızı sorgulamaya zorluyor" diyor.

Kötü şöhretli gizemli adam DB Cooper, 1971'de manşetlere konu olduğu varsayılan ortadan kaybolmasının ardındaki kalıcı miras hakkında yeni bir Netflix belgeselinin merkezinde. 1971'de bir hava korsanı, bir çanta dolusu çalıntı parayı alarak paraşütle uçaktan atladı ve yakayı kurtardı. Yıllar sonra, bu kişinin kimliği hâlâ gizemini koruyor.

"Kahraman karşıtı bireyci düşünür" olarak adlandırılan Cooper, FBI'ın şimdi "vatandaş dedektiflerinin" Cooper'a gerçekte ne olduğunu çözmüş olabileceğini söylemesiyle birlikte çok sayıda komplo teorisinin merkezinde yer aldı. FBI davası 2016'da resmen kapatıldı.

HBO Max'in en son 2020'de John Dower'ın yönettiği "The Mystery of DB Cooper" belgeselini yayınlamasıyla birlikte, Cooper onlarca yıldır ilgi odağı oldu. Cooper aynı zamanda Don Draper'ın (Jon Hamm) aslında Cooper olduğuna dair bir "Mad Men" hayran teorisinin de merkezindeydi, 1960'ların New York'unda kurgusal Sterling Cooper firmasında bir reklam yöneticisi olmasına da yardımcı oldu. "DB Cooper: Neredesin?" 13 Temmuz'da Netflix'te başlıyor.