Gelmiş geçmiş en iyi video oyunu uyarlaması ''The Last of Us'' dizisi için geri sayım başladı

HBO'nun şimdiye kadar anlatılan en büyük video oyunu hikayelerinden biri olarak kabul edilen ''The Last of Us''ın olağanüstü uyarlaması için nefesler tutuldu. Dizi hakkında bilmeniz gereken her şey bu haberde...

Nefesler tutuldu! PlayStation dünyasının en önemli ve popüler yapımları arasında yer alan aynı adlı oyunun hikayesini konu alan "The Last of Us" için geri sayım başladı.

İlk olarak 2013'te piyasaya sürülen "The Last of Us", Cordyceps adlı asalak bir mantarın nüfusun çoğunu akılsız canavarlara dönüştürmesinden 20 yıl sonra, kıyamet sonrası bir ABD'nin yıkımının ortasında geçiyor. Film, enfeksiyona karşı nadir görülen bağışıklığı olan Ellie'ye (Bella Ramsey) ülke çapında eşlik etmekle görevlendirilen Pedro Pascal'ın oynadığı dizide Joel adında sert bir kaçakçıyı takip ediyor.

Salgının olduğu gün, kızı Sarah'yı (Nico Parker) kaotik, çökmekte olan Teksas'tan umutsuzca korumaya çalışan sevgi dolu baba Joel ile tanışıyoruz. Enfekte olanlar ilk başta hızlı ve kuduzdur, ancak 20 yıl sonra kesilir ve Cordyceps beyinden tüm vücuda yayılarak bir dizi canavarlık yaratır. Bu sıralarda, hayatta kalmak için yapmak zorunda olduğu şeylerle değiştirilmiş, daha yaşlı, daha kır saçlı bir Joel ile yeniden karşılaşırız ve artık Joel ve Ellie amansız zorlu bir dünyada hayatta kalmak zorundadır.

BBC Kültür'den Stephen Kelly, bir zombi kıyameti sırasında ABD'de seyahat eden bir adam ve genç bir kızı konu alan mega hit PlayStation oyunundan uyarlanan, başrollerini Pedro Pascal ve Bella Ramsey'nin paylaştığı bu HBO şovunun dikkate değer bir başarı olduğunu yazıyor.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi video oyunu uyarlaması demek uzaktan bile tartışmalı gelmiyor. Oyunun hayranları için, en üst düzey beceri ve saygının bir uyarlaması, ancak yine de şaşırtma yeteneğine sahip! Oyunun kalbinin ve ruhunun bir özeti; saf karakterleri, düzgün kurgusu, olgun aşk ve kayıp temaları...

İlk sezonu, "Çernobil"den bilinen Craig Mazin ve oyunun yazarı Neil Druckmann tarafından kaleme alınan dizinin yönetmen koltuğunda Kantemir Balagov oturuyor. "The Last of Us", 15 Ocak'ta ABD'de HBO'da prömiyer yapacak ve ülkemizde 16 Ocak'tan itibaren Blu TV'de yayınlanacak.