Gelmiş geçmiş en genç Oscar Ödülü kazananlar

Akademi Ödülleri, sinema tarihinin daha önce hiç görülmemiş dönüm noktaları, rekor kıran başarılar veya genel olarak ikonik olaylar şeklinde gelen birçok tarihi an sunuyor. Peki, gelmiş geçmiş en genç Oscar kazananı kimdir?

Far Out

İşte, her Akademi Ödülü kategorisinde en genç Oscar kazananı...

"En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Adrien Brody, 2003 yılında 75. Akademi Ödülleri'nde 29 yaşında aldığı "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün en genç sahibi. Brody zaferi, biyografik bir savaş draması olan Roman Polanski'nin The Pianist filmindeki parlak performansıyla kazandı.

"En İyi Kadın Oyuncu" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Marlee Matlin, 1987'de "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan en genç oyuncu olduğunda 21 yaşındaydı. Bu tarihi zaferin bir başka etkileyici unsuru da, oyuncunun Children of a Lesser God'ın ilk filmi olmasıdır.

"En İyi Yönetmen" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Damien Chazelle "En İyi Yönetmen'" ödülünü kazanan en genç kişi olarak yerini alıyor. Yapımcı, 2017 yılında 32 yaşındayken 89. Akademi Ödülleri'nde müzikal romantik filmi La La Land sayesinde ödülün sahibi olmuştu.

"En İyi Özgün Senaryo" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Ben Affleck 1998'de 25 yaşındayken bu ödülü kazandı ve 27 yaşında ödülü kendisiyle paylaşan Matt Damon'la birlikte yazdığı Good Will Hunting adlı filmiyle övgü aldı.

"En İyi Uyarlama Senaryo" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Charlie Wachtel, Ron Stallworth'un kitabından uyarladığı BlacKkKlansman ile "En İyi Uyarlama Senaryo" dalında Akademi Ödülü kazanan en genç yazar oldu. Yazar, 2019'da 91. Akademi Ödülleri'nde ödülü aldığında 32 yaşındaydı.

"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Aktör Timothy Hutton, 1981'de 20 yaşındayken Ordinary People'daki Conrad Jarrett rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Oscar'ını kazanan en genç oyuncu

Tatum O'Neal, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Akademi Ödülü'nün en genç kazananı olarak ödüle layık görüldü ve ödülü 1974'te Paper Moon'daki rolüyle aldı. Tatum O'Neal sadece 10 yaşındaydı ve babası ile kameralar karşısına geçmişti...

"En İyi Makyaj" Oscar'ının en genç sahibi

Bu ödülün en genç kazananı, 1983'te Quest for Fire için "En İyi Makyaj" Oscar'ını aldığında henüz 23 yaşında olan Michèle Burke.

"En İyi Sanat Yönetmeni" Oscar'ını kazanan en genç kişi

Gordon Wiles, 25 yaşındayken Transatlantik üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı ödül alan "En İyi Sanat Yönetmeni" Oscar'ını kazanan en genç kişi oldu.

Yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosuyla büyüleyen 5 unutulmaz film

Sinema ile kalbinize temiz hava girsin! En iyi ve en özel bahar filmleri