Gazetecilerle ilgili en iyi filmler

Pek çok ülkede en önemli mesleklerden biri olan gazetecilik, sinema dünyasında da önemli bir rol oynadı her dönem. Gazetecilerle ilgili hem klasik film türünde hem de psikolojik gerilimden romantik komediye kadar her türde başarılı örnekler verildi. 10 Ocak ''Gazeteciler Günü''ne özel ne iyi filmleri sizler için derledik.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Bugün "Çalışan Gazeteciler Günü", her yıl 10 Ocak'ta bu özel günün gerçek kahramanlarını içtenlikle kutluyoruz. Bugüne özel, gazetecilerle ilgili en iyi filmleri listeledik.

Spotlight (2015) IMDB 8.1

Film, The Boston Globe'un Spotlight araştırma ekibinin Boston bölgesinde büyük bir komployu ortaya çıkaran gerçek hikayesini anlatıyor. "Spotlight"ın 2015'te En İyi Film ödülünü kazanmasının bir nedeni var: Film gerçekçiliğiyle ve performanslarıyla ışık saçıyor!

The Post (2017) IMDB 7.2

Washington Post yayıncısı Katharine Graham ve genel yayın yönetmeni Ben Bradlee, Pentagon Belgelerini yayınlamayı ve gazetecilik ilkelerini Yüksek Mahkeme önünde hükümet avukatlarıyla karşı karşıya getiren yasal saldırıyla yüzleşmeyi titizlikle anlatıyor. Film, Steven Spielberg imzası taşıyor.

Network (Şebeke-1976) IMDB 8.1

Şimdiye kadar ekrana getirilen en alaycı filmlerden biri olabilir Network! Sidney Lumet'in bu kehanet klasiğinde; başarısız bir televizyon ağı olan UBS, reytingler ve kar için duygusal olarak sorunlu ve dengesiz bir spiker olan Howard Beale'i kullanır. Howard Beale'in programından sorumlu yönetici Diana, haber programını 21. yüzyılda kültüre hakim olan teatral ve sansasyonel kablolu talk-show ve reality TV'nin bir planına dönüştürür.

Cesur, deli, şok edici! Gazetecilerin hikayesini anlatan 3 özel film

Ace in the Hole (Büyük Karnaval-1951) IMDB 8.2

Albuquerque gazetesinde çalışan hüsrana uğramış eski bir büyük şehir gazetecisi, kariyerini yeniden canlandırmak için bir mağarada mahsur kalan bir adam hakkındaki bir hikayeden faydalanmak ister, ancak durum hızla kontrolden çıkar. Billy Wilder'ın bu muazzam filminde Kirk Douglas başrolde!

Broadcast News (Haberler-1987) IMDB 7.2

Gazetecilik dürüstlüğüne zeki ve eğlenceli bir bakış atan film, zamanının en iyi hümanist yazarlarından/yönetmenlerinden biri olan James L. Brooks'un ellerinden çıkmadır ve bir haber odasının içinde parlak bir sihirle kalbinize taht kurar.

Bombshell (Skandal-2019) IMDB 6.8

Jay Roach'un Fox News'deki zehirli çalışma ortamının gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili gerçek bir hikayesine dayanan Bombshell, gerçek hayattaki figürlere çarpıcı bir benzerlik göstermeye özen göstermişti. Filmde iki usta oyuncu; Charlize Theron ve Nicole Kidman yer alıyor.

Woman of the Year (Yılın Kadını-1942) IMDB 7.2

İki usta oyuncu Spencer Tracy ve Katharine Hepburn, aşık olup evlenen rakip gazetecilere hayat veriyor ve birbiriyle çatışan çelişkili kişilikleri konu alan bu romantik komedide birlikte rol alıyorlar. Film, gazetecilik filmleri kategorisinin bir parçası olmayı hâlâ hak ediyor.

2022'nin en iyi 5 Güney Kore filmi

İz süren dedektifler, sorgulamalar, cinayet gizemleri! 5 harika polisiye film önerisi

2023'e soğuk bir başlangıç! "Solgun Mavi Gözler" (The Pale Blue Eye) filmi karmaşık bir suçlu avına çıkarıyor