Gaspar Noé'nun yönettiği ve Dario Argento'nun rol aldığı ''Vortex'' filmi hakkında her şey

''Vortex'' için geri sayım sürerken, sıra dışı oyuncusu yönetmen Dario Argento'yu, filmin yönetmeni Gaspar Noe'nun nasıl ikna ettiği merak konusuydu. IMDB puanı 7.5 olan film, demansa yakalanan yaşlı bir çiftin son günlerini anlatıyor.

13 Mayıs'ta vizyona girecek olan Vortex için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ünlü yönetmen Gaspar Noé'nun bu özel filminin başrol oyuncusu ise korku filmlerinin usta yönetmeni Dario Argento...

Noe, Deadline'a açıkladı süreci: "Üç sebep vardı. Birincisi, sen benim arkadaşımsın ve filmlerini seviyorum. İkincisi ve üçüncüsü, ona öğrenmesi için hiçbir satır vermeyeceğimi, diyalogunu doğaçlama yapabileceğini söyledim. Karakterini kendi başına icat edebilirdi. Ben sadece kamerayı ve düzenlemeyi halledeceğim dedim. Yani sen kendi rolünü sen yönet ben de kendi rolümü!"

"Vortex" kriz içindeki yaşlı bir çifti takip ediyor. Argento, kalp rahatsızlığı olan bir yazar ve film eleştirmenini oynuyor. Fransız aktris Francoise Lebrun'un oynadığı karısı, Noe'nun annesinin hayatının sonlarına doğru çektiği bir durum olan bunamış emekli bir psikiyatrist. Noe'nun önceki filmlerinden farklı olarak Vortex; abartısız, yavaş tempolu, samimi ve gerçek karakter çalışması...

Dario Argento'nun 50 yıllık film yapımcılığı kariyeri boyunca 14 ekran tecrübesi var, ancak çoğunlukla bunlar küçük roller ve seslendirmeler olmuştu. Ancak bu kez başka; Cannes ve NYFF'de çıkış yapan "Vortex", Argento oyunculuğu için bir ilk! Üstelik Argento'nun parlak performansı da epey alkış aldı.

Gaspar Noé bu film için, onu neredeyse öldürecek kadar tehlikeli bir beyin kanaması geçirdikten başlattı. "Vortex" 13 Mayıs'ta vizyona geliyor.

Dram, aksiyon ve casus gerilim dizisi "Slow Horses" Gary Oldman için hem ilk hem son olabilir

Yapım aşaması zorlu geçen, şimdiye kadar yapılmış en yorucu 10 film

Gerilim, suç ve gizem dizisi "Shining Girls" harika performanslar içeriyor