Film Önerisi: Fountain

Son günlerini yaşayan sevgilinizin yanında mı olmayı tercih ederdiniz yoksa sonucunu bilmediğiniz bir tedaviyi yürüten bilim insanı olarak laboratuvarda çalışmayı mı?

AKSAM.COM.TR

Esma Nur Ülker

Bu hafta da sizi derinden etkileyecek bir film tavsiyesi ile karşınızdayız. Her insan söz konusu sevdiği kişinin hayatı olduğunda çok ufak da olsa her türlü ihtimale inanma yöneliminde. Kaybetme korkusuyla yüzleşmekle karşılaştırıldığında %1'lik bir ihtimale inanmak çok daha kolay gelir. Peki hikayede hem onu iyileştirecek olan hem de onun yanında olması gereken kişi sizseniz?

Fountain (Kaynak) yönetmenliğini Darren Aronofsky 'nin yaptığı başrollerini Hugh Jackman ve Rachel Weisz 'in paylaştığı film alışılagelmiş romantik tarzların dışında bir kurguya sahip. Üç ayrı zamanda üç ayrı karakter de ölüme meydan okur bir halde yıpratıcı bir serüvene giriyor.

15. yüzyılda İspanya'da yaşayan Tomas efsane olarak bilinen ölümsüzlük çeşmesinin arayışına çıkar. Günümüzde, Tommy Creo isimli bir bilim adamı, kanser olan eşi Isabel'i kurtarabilmek için ölümün de bir hastalık gibi tedavi edebileceğini düşünür. 25. yüzyılda, astronot olan Tom ise uzaydaki gezintisi sırasında kendisini çok uzun süredir rahatsız eden olayların arkasındaki gerçekleri keşfeder.

Üç ayrı zamanda üç ayrı adamın ölüme ve beraberinde getirdiği ayrılığa karşı amansız savaşından yavaş yavaş sükuna geçen bu hikayede kendinize önemli dersler çıkaracaksınız.

İyi seyirler dileriz...