En iyisi ''The Power of the Dog'' mu? 21 kez en iyi film seçildi, Netflix rekoru kırdı!

Oscar yarışı henüz sona ermedi ancak en güçlü adaylardan biri olan “The Power of the Dog” 21. sezon ödüllerinde en iyi film ödülünü evine götürdü. Bu ödülle birlikte film, ''Roma''yı geçerek Netflix rekoru kırdı!

Belgin Özdemir

Netflix, son birkaç yıldır en iyi filmi Oscar'ını alan filmleri alıyor. En son 2018'de Alfonso Cuarón'un "Roma" filmi 20 ödül kazanmıştı. "The Power of the Dog" ise 21 kez en iyi film seçilerek "Roma"nın rekorunu aştı.

Alfonso Cuaron'un "Roma"sı, birkaç gün öncesine kadar Netflix'in en çok En İyi Film Ödülü alan filmiydi. Ancak bu unvan şimdi, Jane Campion'ın "The Power of the Dog" filmine geçti. Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons ve Kodi Smit-McPhee'nin rol aldığı film, 21 ayrı kuruluş tarafından En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü. Film ayrıca, en iyi yönetmen, en iyi oyuncu, en iyi sinematografi gibi dallarda da onlarca ödül kazandı.

"The Power of the Dog" çok güçlü bir aday, iyi bir film. Oscar'ı kucaklar mı bilinmez ancak film, seyirciye, olan her şeyi anlatmadan gösteren bir güç gösterisi! Yönetmenin sihiri ve oyuncuların performansı ile, Montana'nın ovalarının ve dağlarının sonsuzluğu, gözümüze birer duvar gibi görünür. Karakterlerin her birinin kendi çıkmazına hapsolduğunu ve durumlarını iyileştiremediğini izleriz. Oscar'ı alsın ya da almasın, akıllarda kalan bir hikaye "The Power of Dog!"

Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılan ve birçok eleştirmen tarafından favori gösterilen "The Power of the Dog", belki de Netflix'e En İyi Film Oscar'ını kazandıracak. Oscar adaylarının resmi olarak açıklanacağı tarih 8 Şubat. Ödül töreni ise 27 Mart'ta düzenlenecek.

5 Oscar'lı aşk klasiği "Doktor Jivago" Kundura Sinema'da!

Perfect Sense: Vahşi ve romantik bir "dünyanın sonu" filmi