En iyi tek kelimelik 5 korku filmi

En iyi tek kelimelik korku filmi başlığı kulağa oldukça çekici geliyor. Tür severler çok iyi bilir tek kelimelik korkuları: Vertigo, Saw, Scream, Alien, Blade, Carrie, Split, Mother, Midsommar, Us, Deccal, Raw, Cube, Censor, Titane, Vampires, Rec ve daha fazlası... İşte, öne çıkan tek kelimelik 5 korku filmi.

Indiewire

19 Ağustos'ta vizyona girecek olan Jordan Peele'nin üçüncü korku filmi "Nope" (Hayır) için geri sayım sürerken, Indiewire en iyi tek kelimelik korku filmi listesi hazırladı.

Nope (Hayır-2022)

Jordan Peele'nin üçüncü korku filminin konusunun ne olduğunu tam olarak bilmeden bile, "Hayır", hayatın sayısız dehşetini tek heceli reddetmesiyle bilinçli bir moderniteye işaret ediyor. Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Brandon Perea ve Michael Wincott; uzaylılar, atlar, kıyamet ve toz hakkında bu tuhaf filmde rol alıyor.

Men (Erkekler-2022)

Alex Garland, toplumsal cinsiyete dayalı önyargı, istismar ve şiddete yönelik kapsamlı bir suçlamayla "Men" başlığıyla üçüncü uzun metrajlı filmi için çıtayı yükseltti. Uzak bir İngiliz köyünde saldırgan bir adam sürüsüyle karşı karşıya kalan bir kadının çarpıcı sahneleri görülmeye değer.

Hereditary (Ayin-2018)

Ari Aster tehditkar "Hereditary"de aile travmasını inceliyor. Aster'ın ilk uzun metrajlı filminde Toni Collette, tacizci annesinin ölümünün ardından çelişkili duygularla mücadele eden endişeli bir kadın olan Annie rolünde. Ardından gelen ürkütücü destan, şifreli başlığı gerçek ve mecazi seviyelerde kabus gibi yeni bir anlamla doldurur!

Hostel (Otel-2005)

Başlıklar söz konusu olduğunda, Eli Roth'un aşırı şiddet içeren "Hostel"i bir kelime oyunu barındırıyor. Amerikalı üniversite öğrencilerinden sonra Avrupalı sırt çantalı gezginlere dönüşen Paxton ve Josh, Slovakya'da işkence mağdurları için bir insan kaçakçılığı merkezine giden bir otele gittiklerinde pek de sıcak karşılanmaz.

Psycho (Sapık-1960)

Anthony Perkins'in korku ikonu Norman Bates'i canlandırdığı "Psycho", sürükleyici ve çok açık sözlü. Marion Crane'in (Janet Leigh) unutulmaz duş cinayeti ile birlikte, bu başlık Alfred Hitchcock'u tür mükemmelliğinin kalıcı bir sembolü haline getirdi.

Yaşam kültürü ve onur hakkında iyi niyetli, tertemiz bir film: "With Honors" (İnsanlık Yolu)

Keşif yolculuğuna çıkaran ve tatil planı yapmanızı sağlayan 5 film önerisi

Tekrar tekrar izlenir! 90'lı yılların en iyi ve unutulmaz filmleri