En çok süper kahraman rolünde yer alma rekorunu elinde tutan oyuncu kim?

Süper kahraman sineması çılgınlığı, yirmi yılı aşkın bir süredir yükselişte. En sevdiğimiz çizgi roman kahramanlarımızı sergileyen bu kadar çok film varken, bazı tanıdık yüzleri birden fazla rolde görmek şaşırtıcı değil. Peki, hangi oyuncu en çok süper kahramanı canlandırdı?

Far Out

Willem Dafoe, bir kereden fazla süper kahraman ilgi odağında olan böyle bir aktör. 2002'de seyirciler, Sam Raimi'nin Örümcek Adam'ında; manyak, komik ve düpedüz ürkütücü Green Goblin ile tanıştı. 16 yıl sonra Aquaman'deki Vulko rolüne Marvel'ın Norman Osbourne'unu gösterişli tasviriyle tam bir tezat oluşturan çok daha bastırılmış bir performans görürsünüz. DC Extended Universe'deki rolü henüz Dafoe hayranları için bir hayal kırıklığı olabilecek kadar belirgin olmasa da, 2021'de No Way Home'da Green Goblin rolüne dönüşü evrensel beğeni ile karşılandı. MCU Spider-Man üçlemesinin en iyi kötü adamı olarak kabul edildi.

Ardından, Tim Burton'ın 1989 yapımı filmi ve devam filminde unutulmaz Batman rolüyle ün kazanan Michael Keaton var. Keaton'ın Caped Crusader'ı ele alışı, Batman'in ana akım izleyicilere yeniden tanıtılmasına yardımcı oldu ve geniş çapta övgü topladı. Yıllar sonra Keaton, Spider-Man: Homecoming'de kanatlı baş belası Vulture'ı oynamak için Marvel kampına atladı. Akbaba olarak güçlü bir iz bırakmış olsa da, Keaton hala Batman olarak hatırlanıyor. En son Spider-Man filminin çok yönlü doğasından açık bir şekilde ilham almaya çalışan The Flash, Keaton'ı Batman olarak geri getirme cüretini gösterdi.

Ama en çok süper kahraman rolü rekorunu elinde tutan oyuncu: Ryan Reynolds! 2011 yapımı Green Lantern filmiyle başladı Reynolds ve burada cömertçe "karma incelemeler" diyebileceğimiz bir filmde başrolü oynadı. Bir sonraki filmi X-Men Origins: Wolverine'deki Deadpool'du, ancak yine, bu karakter versiyonu hayranlar arasında pek iyi gitmedi. Ancak bunların herhangi birinden önce, aktör ilk süper kahraman görevini Blade Trinity'de Hannibal King olarak yaşadı.

2016 yapımı Deadpool filminde Reynolds sonunda hedefe ulaştı. Büyük bir hit, Reynolds'u süper kahraman dünyasında yeni zirvelere fırlattı ve çoğu hayran, oyuncunun ortak kıvrak zekâsı ve kuru mizah anlayışı nedeniyle rol için doğduğu konusunda hemfikirdi. İki Deadpool filmi o kadar başarılıydı ki, şimdiye kadar MCU'ya entegre olan tek karakter onun karakteriydi. Hugh Jackman'ın Deadpool 3'te Wolverine olarak dönüşünün yangını körüklediğini duyurmasıyla hayranlar 2024'ü hevesle bekliyor.

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi

Şimdiye kadar yapılmış en karanlık ve ürkütücü 5 komedi filmi