En çok izlenen yerli diziler

Hafta boyunca prime time'da en fazla izlenen yerli dizileri sizlerle paylaşıyoruz. Show TV'den Kızılcık Şerbeti, liderlik pozisyonunu korumaya devam etti.

Box Office

Burak Sakar'ın derlediği prime time 20+ABC1 reyting listesine göre, birçok dizi Ulusal Yas nedeniyle yayına ara verdiği haftada Kızılcık Şerbeti, reytinglerde artış trendini sürdürerek sezon rekorunu kırdı.

Önceki hafta yaklaşık 10 reytingle birinci sırada yer alan Kızılcık Şerbeti, reytinglerini büyük ölçüde artırdığı bu haftada liderlik koltuğunda kaldı. TRT 1'in fenomen dizisi Gönül Dağı, reytinglerde kayıp yaşasa da zirveyi sürdürdü. Üçüncü sezonuyla ekrana gelen Yargı ise haftayı üçüncü sırada tamamladı.

Ulusal Yas nedeniyle çarşamba, perşembe ve cuma günleri dizileri yayınlanmadı. Bu üç günde yayınlanması planlanan 11 dizi arasında sadece Kızılcık Şerbeti yeni bölümle ekranlarda yer alırken, diğer diziler tekrar bölümlerle izleyici karşısına çıktı.

Star TV'de yayınlanan Ömer ve Fox TV'de yayınlanan Yabani, reytinglerde artış göstererek tekrar birinci sıraya yükseldi. Pazartesi günü dizisi Bambaşka Biri, haftanın en büyük düşüşünü yaşarken Kızılcık Şerbeti, en fazla reyting artışı yaşayan dizi oldu.

Yayınlanmayan dizilerin etkisiyle Masterchef, reytinglerde dikkat çekici bir artış kaydetti ve TV8 kanalının zirvesinde yerini korudu. Milli maçın etkisiyle TRT 1, zirvenin en yakın takipçisi oldu ve Show TV ise haftayı üçüncü sırada tamamladı.