''Elvis'' 30 milyon, ''The Black Phone'' (Siyah Telefon) 15 milyon doları hedefliyor

Yönetmen Baz Luhrmann'ın müzikal biyografisi ''Elvis'', Cannes Film Festivali'nde 12 dakika ayakta alkışlandı. Peki, izleyiciler aynı coşkuyla yanıt verecek mi?

Erken tahminlere göre, Warner Bros. filmi "Elvis" , hafta sonu yurt içi gişesinde 3.900 mekandan 30 milyon dolar toplamayı hedefliyor. Bu, yetişkin izleyicilere hitap eden bir drama için sağlam bir başlangıç. Ancak filmin tanıtımı için harcanan milyonları içermeyen 85 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesi göz önüne alındığında, "Elvis"in fiyat etiketini haklı çıkarmak için yaz boyunca sinemalarda şarkı söylemeye devam etmesi gerekecek.

Yıldızların kulaktan kulağa yayıldığı düşünüldüğünde, 1986 yapımı "Top Gun"ın nostaljiyle beslenen devamı, haftadan haftaya küçük düşüşlere dayandı ve Cuma ile Pazar arasında 30 milyon ila 33 milyon dolar daha kazanmayı hedefliyor. Büyük ekranda sadece 25 gün sonra, "Top Gun: Maverick" yurtiçi gişede 474,7 milyon dolar ve dünya çapında 901 milyon dolar hasılat elde ederek, onu ABD'de yılın en yüksek hasılat yapan filmi ve dünya çapında en yüksek ikinci film haline getirdi.

Universal ve Blumhouse'un ürkütücü gerilim filmi "The Black Phone" (Siyah Telefon), 3.100 yerli sinemadan en az 15 milyon dolara gişe gibi göründüğü için gişede rekabetçi bir hafta sonu olacak. Başka yerlerde, "Jurassic World Dominion" sinemalardaki üçüncü hafta sonunda 29 milyon ila 30 milyon dolar arasında bir artış sağlayabilir ve Disney'in Pixar filmi "Lightyear" ikinci sınıf gezisinde 25 milyon dolar getirmeli.

Birincilik mücadelesi "Maverick", "Jurassic" ve "Elvis" arasında olabilir. Pandemi döneminde ilk kez, gişe nihayet COVID öncesi zamanlara benzemeye başlıyor. Nadir bir başarı olan üç film – "Jurassic World Dominion" (58 milyon dolar), "Lightyear" (51 milyon dolar) ve "Top Gun: Maverick" (44 milyon dolar) – her biri hafta sonu boyunca 40 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

Austin Butler, menajeri Albay Tom Parker'ın (Tom Hanks tarafından oynanan) gözünden sanatçıların meteorik yükselişini anlatan "Elvis"te rock and roll kralı olarak rol alıyor. "Moulin Rouge" ve "The Great Gatsby" ile ekran zenginliği sanatında ustalaşan Luhrmann, senaryoyu Sam Bromell, Craig Pearce ve Jeremy Doner ile birlikte yazdı. "Elvis" çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı ve övgülerin çoğu Butler'ın performansına yöneltildi. "The Black Phone" (Siyah Telefon) ise, Presley gibi artık efsanevi bir figüre yalnızca belli belirsiz aşina olabilecek genç izleyicilere hitap ediyor. Filmin başrolü Ethan Hawke'in performansı da büyük övdü aldı.