Eleştirmenler seçti! 2022'de izlenmesi gereken 22 film

2022 sinema adına heyecanlandırıyor. Başrollerini Harry Styles ve Florence Pugh'un oynadığı psikolojik gerilim filminden Batman rolündeki Robert Pattinson'a ve Avatar ile Knives Out'un devam filmlerine kadar BBC Kültür eleştirmenleri 2022 için planlanan en iyi filmleri seçti.

BBC eleştirmenleri 2022 yılında izlenmesi gereken 22 filmi seçti. Mutlaka not almalısınız...

A Hero

İran'ın Oscar adayı olan ve Türkiye'de yeni gösterime giren "A Hero" (Kahraman) gelenek, ahlak, siyaset ve değişen bir toplumun çatışmasını somutlaştırıyor. Usta yönetmen Asghar Farhadi yine iyi filmlerden birine imza atıyor.

Belle

Güzel ve Çirkin'in bu siberpunk güncellemesi, Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde ilk kez gösterildiğinde 14 dakika ayakta alkışlandı... Film bir süper kahraman aksiyon filmi ve bir bilim kurgu gizemini bir arada sunuyor.

The Batman

Robert PattinsonGotham'ı kurtarmasının henüz ikinci yılında olan ve acımasız Riddler'a (Paul Dano) karşı koyarken yolunu bulmaya devam eden bir kahramanı canlandırıyor.

Everything Everywhere All at Once

Film, duygusal bir aile hikayesine, bir dövüş sanatları savurganlığına ve sıra dışı stiliyle çılgın bir görselliğe işaret ediyor.

Turning Red

Turning Red, bir kız olarak büyümenin acılarını anlatan bir Pixar çizgi filmi ancak birçok yönden benzersiz: Bu, Pixar'ın yalnızca bir kadın tarafından yönetilen, Kanada'da geçen ilk film aynı zamanda.

Nope

Kuşkusuz en çok merak ettiklerimizden Nope! Afiş, filmi "Oscar ödüllü Jordan Peele'nin zihninden yeni bir terör" olarak tanımlıyor.

The Northman

Bir dönem filmi olan The Northman, en çok takip edilen yönetmen Robert Eggers'ı 10. Yüzyıl Viking İzlanda'sına götürüyor. Bu destansı gerilimde; Dafoe, Taylor-Joy, Nicole Kidman, Björk, Ethan Hawke ile Alexander Skarsgård'ın yer aldığı üst düzey bir kadro var.

Killers of the Flower Moon

David Grann'ın kurgusal olmayan kitabından Eric Roth tarafından uyarlanan Killers of the Flower Moon, 1920'lerde Osage kabilesinin birkaç üyesinin öldürülmesini inceliyor. Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio başrolde, daha ne olsun!

The Woman King

Büyüleyici kadın aktrislerden Viola Davis, Afrika krallığı Dahomey'de bir kadın askeri grubunun liderini oynuyor bu kez.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)

Örümcek Adam hayranları bu macerayı kaçırmayacaktır. Yine bir görsel şölen bekliyor onları...

The Unbearable Weight of Massive Talent

Nicolas Cage, bu eğlenceli aksiyon komedisinde Nicolas Cage'in kurgusal bir versiyonunu oynayarak bir hayatın, aslında hayatının rolünü üstleniyor.

The Worst Person in the World

Joachim Trier'in acı tatlı romantik komedi draması The Worst Person in the World'de 12 bölümden oluşuyor ve eleştirmenlere göre yılın en iyisi!

Don't Worry Darling

Merak ediliyor bu psikolojik gerilim filmi, çünkü yönetmen Oliva Wilde ile pop yıldızı Harry Styles arasındaki ilişki sayesinde aylardır magazin gündemindeydi.

She Said

Carey Mulligan ve Zoe Kazan bu kez gazeteci olarak karşımıza çıkacak. Film, keskin bakışlı bir tarza sahip ve zekice bir sosyal farkındalık oluşturacak gibi!

Babylon

Damien Chazelle'in Hollywood'un altın çağına olan sevgisi, Oscar adayı müzikal komedisi La La Land'de parladı . Şimdi yazar-yönetmen, kükreyen 20'li yıllarda geçen göz alıcı bir dönem draması olan Babylon'da bu aşkı tekrar paylaşıyor.

Top Gun: Maverick

Sürekli ertelendi bu film ve nihayet geliyor perdeye... Tom Cruise, en son 1986'da ABD Donanması'nda stajyer bir savaş pilotu olan Pete "Maverick" Mitchell'i canlandırmıştı. Bunca yıl sonra Maverick'in eski düşmanı "Iceman" (Val Kilmer) dört yıldızlı bir general olurken, Maverick sadece bir kaptan!

Avatar 2

Tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmin devamını heyecanla bekliyoruz. Mavi tenli Neytiri (Zoe Saldana) ve onun insan kocası Jake'in (Sam Worthington) artık ebeveyn olduğu ve Dünyalıların hala iklim krizini çözemediği Pandora gezegenine geri dönüyor. Aksiyonun çoğu su altında geçiyor.

Lightyear

Bu animasyonun 1970'lerin ve 1980'lerin bilim kurgu filmlerine saygı duruşu olduğunu belirtelim. Büyük bütçeli macera filmi olduğunu da not düşelim.

Elvis

Büyük ve riskli projeden asla çekinmeyen usta yönetmen Baz Luhrmann, Rock 'n' Roll'un 20 yıllık yaşamını anlatan bir Elvis Presley biyografisi yaptı. Elvis hayranlarını mest edecek bir film geliyor.

Blonde

Cazibesi tükenmeyen Marilyn Monroe olarak platin peruğu takma sırası Ana de Armas'ta. Film bizi, Joyce Carol Oates'in, en muhtaç, en güzel ve en trajik biçimde sömürülen film yıldızı olarak bilinen Monroe'nun zihnine götüren 2000 tarihli romanına dayanıyor.

Black Panther: Wakanda Forever

Marvel Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından dağıtılan filmin, Black Panther'in devamı ve Marvel Sinematik Evrenindeki 30. film olması amaçlanıyor.

Knives Out 2

Benoit Blanc rolünde yine Daniel Craig ve farklı bir cinayet gizemi... Edward Norton, Janelle Monáe ve Dave Bautista gibi yeni bir oyuncu kadrosuyla, bu kez Yunanistan'da geçiyor film.

Cesur, deli, şok edici! Gazetecilerin hikayesini anlatan 3 özel film

"Don't Look Up" Netflix'te rekora koşuyor! Yönetmeni bile şaşırdı

The Lost Daughter: Bu filmdeki her kız kayıp!