Dünyayı sarsan felaketler... En iyi ve unutulmaz 5 deprem filmi

Gerçeklikten ilham aldıkları için doğal afetleri konu edinen filmler her zaman dikkat çekmiştir. Seller, kasırgalar, depremler... İzleyici, bir felaket filmindeki karakterlerle ilişki kurar çünkü benzer bir felaketi kendisi de yaşamıştır. İşte, sizi derinden sarsacak en iyi ve unutulmaz 5 deprem filmi...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Doğal afetlerden sonra toplumsal dayanıklılığı geliştirmeye ve korkumuzu anlamaya ihtiyacımız var. Ve bunu başka hayatlara bakarak yapmamız en sağlıklı çözüm olabilir. Sizler için deprem konulu 5 iyi ve sarsıcı filmi kaleme aldık.

San Andreas Fayı (2015)

Yıkıcı bir depremin Kaliforniya'yı vurmasının ardından bir helikopter pilotu ve boşanmak üzere olduğu karısı, ikinci bir depremden önce kızlarını kurtarmak zorundadır. Yönetmen koltuğunda Brad Peyton otururken filmin başrollerinde ise Dwayne Johnson, Carla Gugino ve Alexandra Daddario gibi dünyaca ünlü oyuncular var.

Küçük Kıyamet (2006)

Aslında depremden çok ölümle ilgili olan Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönettiği film, psikolojik gerilimi iliklerinize kadar hissettirir. Afet ve korkunun biçimlendirici etkisine ustaca bakış atan Küçük Kıyamet'in kadrosunda yer alan Başak Köklükaya, Cansel Elçin, İlker Aksum ve Binnur Kaya'nın performanslarını da yadsıyamayız.

Skjelvet (The Quake/Deprem-2018)

1904'te Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde bir deprem Oslo'yu salladı. Merkez üssü, doğrudan Norveç'in başkentinin içinden geçen Oslo Yarığı'ndaydı. Yarıktan günlük olarak kaydedilen depremler var ve jeologlar emin olamıyorlar, ancak tartışmalar bu bölgede gelecekte büyük depremler beklendiğini gösteriyor. Ve insanlar bugün 1904'tekinden önemli ölçüde daha savunmasız olduklarının farkında...

Tang Shan da di Zhen (Aftershock-2010)

Film, 1976 Büyük Tangshan depremi sonucu ayrılan bir ailenin destansı hikayesini anlatır. Yer Tangshan, yıl 1976. Yedi yaşlarında biri kız diğeri erkek iki ikiz kardeş son derece yıkıcı bir depremin ardından enkaz altında kalır. Kurtarma ekibi, çocukların annelerine ikisinden birini kurtarabileceklerini söyler. Anne hayatının en zor kararını vermek zorundadır!

Deprem (1976)

Bir aşk ve felaket filmidir Deprem! Ahmet, babasının ölümünün ardından köyüne gelir. Bir an önce babasının mallarını satarak zengin olmayı planlar ancak Zeynep ile karşılaşır ve ona âşık olur. Zeynep de Ahmet'ten hoşlanmasına rağmen ona güvenemez ve evlilik yaşının geldiğini düşünerek demirci ustası Rıza ile evlenmeye karar verir. Ahmet çareyi Zeynep'i kaçırmakta bulur ancak peşlerinde Rıza Usta vardır. Bu üç insanı başka bir felaket beklemektedir.

Sizi koltuğunuza çivileyecek! 2022'nin en iyi korku gerilim filmleri

"Moritanyalı" (The Moritanian) filminin yıldızı Tahar Rahim'e yakın plan

Kasım'da aşk başkadır! Müzmin sonbahar aşıkları için eğlenceli ve romantik en iyi 5 film