Dünya sinema sektörünün en iyileri ''TRT 12 Punto''da konuşacak

Sinema sektörüne yeni bir soluk kazandırmak amacıyla TRT tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ''TRT 12 Punto'', panel ve masterclass programlarıyla devam ediyor. Etkinlik kapsamında, Balkan ülkelerindeki film merkezlerinin yöneticileri ve dünyanın en önemli film festivallerinin seçicileri İstanbul'a geliyor.

Türkiye'de sinema sektörüne yönelik yapılan ilk ve tek proje olma özelliği taşıyan "TRT 12 Punto", dünyanın farklı coğrafyalarından sinema profesyonellerini ağırlamaya devam ediyor. Balkan ülkelerindeki film merkezlerinin yöneticileri ve dünyanın en önemli film festivallerinin seçicileri "TRT 12 Punto" kapsamında panellere ve toplantılara katılacak. Bugün saat 13.30 ve 16.30'da Sinema Feriye'de gerçekleşecek etkinlikler dışarıdan katılımcılara da açık olacak.

"Bölgede Ortak Yapım Olanakları" konuşulacak

TRT 12 Punto sinema sektörünü ve sinemaseverleri İstanbul'da buluşturuyor. Etkinlikte, finalistler senaryolarını uzman isimlerle geliştirirken sinemaseverler de sektörde önemli isimleri dinleme şansı yakalıyor. TRT 12 Punto kapsamında bugün gerçekleşecek "Bölgede Ortak Yapım Olanakları" panelinde, Balkan ülkelerinin film merkezlerinin yöneticileri bir araya geliyor. Karadağ, Slovenya, Hırvatistan ve Sırbistan'dan film merkezlerinin yöneticileri, bölgede ortak yapım olanaklarını konuşacak. "Bölgede Ortak Yapım Olanakları" paneline Aleksandra Bozovic (Karadağ Film Merkezi Direktörü), Natasa Bucar (Slovenya Film Merkezi Direktörü), Maja Vukic (HIrvatistan Film Merkezi Direktörü) ve Una Domazetoski (Sırbistan Film Merkezi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü) konuşmacı olarak katılım sağlayacak. Panelistler, TRT 12 Punto finalist projeleriyle bire bir toplantılar da gerçekleştirecek.

Dünyanın en önemli film festivallerinin seçicileri İstanbul'da

Etkinlik kapsamında bugün gerçekleşecek "Festival Programcılarıyla Buluşma: Film Seçme ve Programlama & Filmimi A-Festivallere Nasıl Gönderirim?" isimli panel ise dünyanın en önemli film festivallerinin seçicileri İstanbul'da buluşturacak. Panele; Ana Souza (Sundance Film Festivali Programcısı), Daniella Shreir (Cannes FF Quinzaine des Cineastes Programcısı), Delly Shirazi (Rotterdam FF Seçim Komitesi Üyesi), Stefan Ivancic (Locarno FF Seçim Komitesi Üyesi) ve Paolo Bertolin (Venedik Film Festivali Seçim Komitesi Üyesi) konuşmacı olarak katılım sağlayacak. Ayrıca TRT 12 Punto kapsamında bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan "Works in Progress" etkinliğinde, geçtiğimiz yıllarda TRT 12 Punto'da ödül kazanan, kurgu ve post prodüksiyon aşamasındaki projeler ve TRT ortak yapımları, festival programcılarıyla, endüstri profesyonelleriyle ve satış şirketleriyle buluşacak.

Sinemaya Dair Her Şey 12 Punto'da

TRT 12 Punto'da ödüller sahiplerini bulacak

TRT 12 Punto, 23 Temmuz akşamı düzenlenecek gala programıyla birlikte kapanış yapacak. Pazar günü gerçekleşecek ödül töreninde 3 projeye "TRT Ortak Yapım Ödülü", 3 projeye "TRT Ön Alım Ödülü" ve 6 projeye de "TRT Proje Geliştirme Ödülü" verilecek. "TRT 12 Punto" kapanış gecesi TRT 2'den canlı yayınla seyirciyle buluşacak.

Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film

İzleyicilerini ve yazarlarını tartışmaya sürükleyen kitap uyarlaması filmler