Dünya mitleri, destanlar, intikam hikayeleri... ''The Northman''i beğendiyseniz izlemeniz gereken 3 film

''The VVitch'' ve ''The Lighthouse'' filmleriyle hayran kaldığımız yönetmen Robert Eggers, yükselişini son filmi ''The Northman'' ile sürdürüyor. Bu baştan çıkarıcı ve cazibeli intikam hikayesini beğendiyseniz izlemeniz gereken 3 filmi sizler için seçtik.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Kıskançlık, cesaret, intikam ve epik dramalar... Eski dünya mitleri ye da destanlarının gerilimli hikayelerini sevenler için 3 filmden oluşan bir mini liste hazırladık.

The Green Knight (2021)

Arthur efsanelerinin bir parçası olan bu film, Kral Arthur'un sarayında Yeşil Şövalye'den bir sonraki Noel'de Yeşil Şapel'e seyahat etme davetini kabul eden Sir Gawain'i konu alıyor. Gawain, karakterini tanımlamak ve nihai meydan okuyucuyla yüzleşerek ailesinin ve krallığının gözünde değerini kanıtlamak için daha derin bir yolculuk haline gelen bu yolculukta hayaletler, devler, hırsızlar ve entrikacılarla mücadele ediyor.

Outlaw King (2018)

David Mackenzie tarafından yönetilen film, 14. yüzyıl İskoç asilzadesi Robert Bruce'un hikayesine dayanan destansı bir film. İşgalci İngiliz İmparatorluğu tarafından kaçak ilan edildikten sonra Bruce, isyanda İskoç savaşçılarından oluşan bir ordu kurar. Tarihi olaylara sadık bir yolculuğa çıkaran film "anlatılmamış gerçek bir hikayeye dayalı..."

The Revenant (2015)

Alejandro G. Iñárritu'nun yönettiği ve Leonardo DiCaprio'nun Oscar ödüllü performansını barındıran bu film, Michael Punke'nin 20. yüzyılın başlarından kalma Hugh Glass'ın Şarkısı şiirinden esinlenen ünlü romanına dayanıyor. Film, Hugh Glass'ın 1823'te bir ayı saldırısında ağır yaralandıktan sonra ölüme terk edildiği Dakota vahşi doğasında bir partiye liderlik etmesini takip ediyor.