Dram ve bilim kurgu dizisi ''Ptolemy Grey'in Son Günleri'' bizi bunamayla mücadele eden bir adamın zihnine götürüyor

Apple TV+'nın yeni mini dizisi ''The Last Days of Ptolemy Grey'' (Ptolemy Grey'in Son Günleri) 11 Mart'ta 2 bölümle görücüye çıktı. Bunama, adalet ve kefaret gibi konulara değinen dizinin yapımcısı ve yıldızı Samuel L. Jackson... Walter Mosley'nin romanından uyarlanan ve Jackson'ın tutku projesi olan diziyi mercek altına aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Walter Mosley'nin romanından uyarlanan "The Last Days of Ptolemy Grey" (Ptolemy Grey'in Son Günleri) dram, suç, gizem ve bilim kurgunun bir karışımı... Usta oyuncu Samuel L. Jackson, bunamayla mücadele eden karakterle harika bir performans ortaya koyuyor. Şimdilik sakin ve derinden ilerleyen dizinin çiçek gibi açılacağı kesin...

Ptolemy Gray (Samuel L. Jackson), güney Atlanta'daki bir apartman dairesinde tek başına yaşayan 91 yaşında bir demans hastası. Bilişsel durumunda gel gitler yaşayan Ptolemy'nin geçmişi de travmalarla dolu. Dünyayla tek bağlantısı, temel ihtiyaçlarını gören büyük yeğeni Reggie'dir (Omar Benson Miller). İlk bölümde Ptolemy'nin duygusal tükenmişliğine, unutuşlarına ve acı hatırlayışlarına tanık oluyoruz.

Kaybın acısını bir kez daha yaşayan ve intikam yemini eden Ptolemy, Dr. Rubin'in tıbbi deneye katılma davetini kabul eder. Bu deneyle Ptolemy'nin anıları bir ay kadar mükemmel bir şekilde geri gelecek ve ilacın etkisi geçtiğinde Ptolemy'nin demansı her zamankinden daha şiddetli bir şekilde dönecek! Ve artık Ptolemy'nin yanında 17 yaşındaki yetim Robyn (Dominique Fishback) var.

Anıları bir anlığına geri getiren ve bazı gerçekleri ortaya çıkaran bir ilaç denemesinde yer alan Ptolemy'nin zihinsel ve eylemsel yolculuğu sakin başladı. Jackson'ın da üstün performansıyla dizinin seyrinin değişeceği aşikar. Canlılığı yakalayabilirse, Ptolemy Gray unutulmaz bir karakter olarak hafızalara kazınabilir.

Yapacak çok şeyim var ve bunları yapmak için hatıralarıma ihtiyacım var!

"The Batman" filmini sevdiyseniz bu 3 filmi de mutlaka görmelisiniz!

"Hafta sonu ne izlesem" diyenler için soğuk ve karlı havalarda izlenecek 3 kış filmi!

Juliette Binoche'a yakın plan: Hayatı, ödülleri ve en iyi filmleri...