Dizi Önerisi: ''Şanzelize Düğün Salonu''

Tarık Tufan'ın yazarı olduğu ''Şanzelize Düğün Salonu'' kitabından uyarlanan dizi, bize hem aşkı hem de ölümü aynı anda aynı yerde hissettiriyor. Hayata dair tercih etmeyip geride bıraktıklarımızı, kaçtıklarımızı ve bir türlü kaçmayı beceremediklerimizi düşünüp bizi başkarakter ile birlikte kendi geçmişimizle yüzleştiriyor.

AKSAM.COM.TR

Esma Nur Ülker

Her insan iki ayrı seçenek arasında kalmıştır. İki seçenek arasındaki fark ne kadar büyükse karar vermek de o kadar zorlaşır. Peki, bu karar iki zıt hayat arasından birini tercih etmekle ilgili ise ve tercih yaptığımızı sandığımız hayat, ait olduğumuz yer değilse...

Tercihler bizim kim olduğumuzu belirler. Seçmediğimiz her şeyden uzaklaşırız. Hayat, sen hiç uzaklaşmak için çaba göstermesen de bunu yapar. Geriye baktığımızda seçimlerimizle yüzleşiriz bazen. ''Keşke'' ve ''iyi ki'' arasındaki uçurumu oluştururlar. ''Aşk''ın imdadımıza yetiştiği an da bu andır. Aşk, kendi adına alınan her kararı temizler.

Şanzelize Düğün Salonu bizi yüzleşme, aşk, ve ölüm duygularına çekmek için Turgut karakteri ve arkadaşlarıyla tanıştırıyor. Turgut, şeyh olan babasından uzaklaşıp kendine yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Fakat sekiz yıl sonra tekrar karşılaştığı aşkı, düğünden kaçan bir gelin ve evine gelen iki derviş ile olaylar başlıyor.

Başrolünde Halil Babür'ün yer aldığı Harmony Film imzalı dizide Ezgi Eyüboğlu, Erdem Şenocak, Evliya Aykan, Sedat Kalkavan, Erdem Akakçe, Gözde Mutluer, Musa Bekici, Metin Coşkun ve Begüm Akkaya rol alıyor. Yönetmenliğini Osman Doğan'ın, senaryosunu Tarık Tufan'ın üstlendiği bu başarılı dizi, sizde farklı bir tat bırakacak...

İyi seyirler dileriz.

TRT 2'den Eylül ayında her akşam farklı film

TRT 1 dizisi 'Son Gün' izleyenleri hayrete düşürdü

Film önerisi: Kaç Para Kaç