Devam filmi ''John Wick 4'' gişe rekabetini alt üst etti

''John Wick 4'', açılış hafta sonunda 73.5 milyon dolar hasılat elde ederek tüm rekabeti geride bıraktı ve franchise rekoru kırdı.

"John Wick 4 ", açılış hafta sonunda 73,5 milyon dolarlık kayda değer bir hasılat elde ederek gişe rekabetini alt üst etti.

Efsanevi bir suikastçı olarak Keanu Reeves tarafından oynanan aksiyon serisinin dördüncü bölümü, olumlu eleştiriler ve coşkulu ağızdan ağza söylentilerle desteklenerek, serinin en iyi başlangıcını yaptı. Açıldığı 71 pazarın her birinde 1 numaradan giriş yaptı ve küresel hasılatını 137,5 milyon $'a çıkardı. Üretimi 100 milyon dolardan fazlaya mal oldu ve bu da ona serideki en yüksek fiyat etiketini verdi. Ancak bilet satışları, ekstra paranın buna değdiğini şimdiden kanıtlıyor.


İki saat 49 dakikada bile izleyiciler, gıpta ile bakılan bir "A" Sinema Puanı kazanan R dereceli "John Wick 4"te yüksekti. Filmin açılış hafta sonu seyircisinin %69'u erkek, %70'i ise 25 yaşın üzerindeydi. Chad Stahelski, High Table olarak bilinen güçlü örgüte karşı mücadelesini sürdüren ünlü tetikçiyi konu alan en son "John Wick"i yönetti. Lionsgate, beşinci "John Wick" macerası konusunda henüz bir açıklama yapmadı ancak Reeves ve diğer oyuncular, Ana de Armas'ın rol aldığı bir yan hikaye olan "Balerina" için geri dönüyor.

"John Wick 4" hafta sonu toplamının yaklaşık 117 milyon doların yüzde 62'sini aldı. Başka hiçbir film 10 milyon doları geçmeyi başaramadı. Film, rekor kıran ilk çıkışının yanı sıra en iyi sinema skoruna (A), Metacritic sonucuna (78) ve en yüksek kalitede ekranlara (1.697) sahip oldu. İşte, uluslararası gişede en çok izlenen ilk 10 film.

HAFTA SONU TOP 10

1. John Wick 4

2. Shazam 2

3. Scream VI

4. Creed III

5. 65

6. Ant-Man and the Wasp: Quantumania

7. Cocaine Bear

8. Jesus Revolution

9. Champions

10. Avatar: Suyun Yolu

"John Wick 4" şimdiye kadar yapılmış en büyük aksiyon filmleriyle karşılaştırılıyor

Gerçeğe dayalı suç draması "Boston Strangler" filminde Keira Knightley başarılı gazeteci rolünde