Değeri bilinmemiş ve gözden kaçmaması gereken 5 iyi dizi

Sinema filmleri tadında pek çok iyi dizi yapıldı ancak medyada geniş yer bulamadıkları için gözden kaçtı ya da önemsenmedi. Sizler için, dikkatinizi gerektiren ve değeri bilinmemiş 5 diziyi kaleme aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Eleştirmenlerce beğenilen ve ince işçilikle yapılmış dizileri mercek altına aldık bugün. İşte, gözden kaçmaması gereken, değeri yeterince bilinmemiş 5 dizi önerisi...

Hannibal (2013–2015) - IMDB 8.6

Hannibal, Anthony Hopkins'in oynadığı 90'ların klasik filmi "Kuzuların Sessizliği"nin efsane karakteri Dr. Hannibal Lecter'ın yan serisi... Dizide Dr. Hannibal Lecter'ı Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen canlandırıyor. Dr. Hannibal Lecter hapishanede değil ve hala gizlice insanları öldürüyor. Dizinin zihinleri manipüle eden olay örgüsü, yemek pişirme sahneleri ve rahatsız eden estetik metaforlar görülmeye değer!

Bate's Motel (2013 – 2017) IMDB 8.2

Bate's Motel, Hitchcock'un klasiği "Psycho"nun yan ürünü bir psikolojik korku dizisi. Orijinalinden farklı olarak modern bir zamanda geçen dizi Norman ve annesi Norma'nın hayatına odaklanıyor. Beş sezon, Norman Bates'in akıl hastalığıyla uğraşan saf bir çocuktan tehlikeli bir seri katile geçişine tanıklık ediyoruz. Orijinal Hitchcock'un malikanesinden gelen güçlü yalnızlık, kasvet ve huzursuzluk fazlasıyla var ve psikolojik her adım başarılı bir doz yakalıyor!

Big Little Lies (2017 – 2019) IMDB 8.5

Gözde oyuncu kadrosu ile 3 sezon seyircisini ekranlara kilitleyen Big Little Lies, tek bir cinayet gizemiyle birbirine bağlanan yüksek sosyete kadınlarının hayatları etrafında dönen bir gerilim drama... Toksik erkeklik, kadın dinamikleri ve sınırsız kapitalizm hakkında ince yorumlarda bulunan dizi iki zaman çizelgesinde geçiyor. İzlediğinize pişman olmayacağınız bir HBO gerilimi!

Succession (2018 - ) IMDB 8.8

Başarılı bir medya imparatorluğuna sahip bir aile reisi Logan Roy ve onun sadakatini kazanmak için savaşan dört çocuğu etrafında dönen hicivli ve bol ödüllü bir drama Succession. Tüm karakterler amansız bir güç ve para arayışı içinde ve mutsuz. Parlak oyunculuklar, kara mizah ve keskin diyaloglar barındıran dizi, acımasız Amerikan rüyası hakkında da güçlü yorumlarda bulunuyor. Aldığı ödüllerin ve medyada çok yer almasının sizi bu diziden uzaklaştırmasına izin vermeyin!

Strangers from Hell (2019) IMDB 7.8

Psikolojik korku türündeki Güney Kore dizisi olan Strangers from Hell, bir suç kurgu yazarı olan Yoon Yong woo'nun etrafında dönüyor. İyi bir insanın sınırlarının toplum tarafından nasıl test edildiğini ve onu modern toplumda ne hale getirdiğini ustalıkla anlatan dizi, insan ruhunun iyi ve kötü yanlarını, aklı manipüle eden bir komplo ile tasvir ediyor. Kaçırılmayacak bir deneyim!

Yerli ve yabancı efsane olmuş 10 dizi

Sinemayı dönüştüren dahi yönetmen Akira Kurosawa'nın en iyi filmleri

The Mauritanian (Moritanyalı): Gerçekliğiyle ve muhteşem performanslarıyla büyüyen bir film

21 Mart "Dünya Şiir Günü"nde izlenecek, şairlerin hayatını anlatan ve şiiri sevdiren filmler