Damdaki Kemancı'nın ''Tevye''si Chaim Topol hayatını kaybetti

''Damdaki Kemancı'' filmindeki Sütçü Tevye karakterini canlandıran oyuncu ve şarkıcı Chaim Topol, 87 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu, geçen yıl yaygın olarak yalnızca soyadıyla tanınan Topol'a demans teşhisi konduğunu duyurmuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "Damdaki Kemancı" filminde "Tevye" karakterini canlandıran Chaim Topol'ün hayatını kaybettiğini duyurdu.


9 Eylül 1935 günü Tel Aviv'de dünyaya gelen Chaim Topol, 1971'de ünlü Broadway müzikali "Damdaki Kemancı" oyununun beyaz perde uyarlamasıyla tanındı. 1983'te "Tevye" rolünü yeniden canlandırmıştı ve 1990 Broadway canlandırmasından sonra, bir turne prodüksiyonu haline gelen 1994'te Londra'da rol aldı. Daha sonra Avrupa, Avustralya ve Japonya'da çeşitli yapımlarda Tevye'yi canlandırdı.

Chaim Topol, 1990-91'de Broadway'de yeniden canlandırılan "Fiddler on the Roof"ta (Damdaki Kemancı) bir müzikalin en iyi yeniden canlandırılması dalında Tony'yi kazandı ve bir müzikalde en iyi erkek oyuncu dalında aday gösterildi. "Damdaki Kemancı" müzikali birçok dilde sahnelenmiş ve Türkiye'de filmin şarkısı "Ah Bir Zengin Olsam" olarak Türkçe'ye çevrilmiş ve sahnelenmişti.