Çin, Marvel filmleri üzerindeki yasağı kaldırdı! ''Black Panther 2'', ''Ant-Man and The Wasp: Quantumania''nın vizyon tarihlerini belirledi

Çin, iki büyük süper kahraman filmi olan ''Black Panther: Yaşasın Wakanda'' ve ''Ant-Man and The Wasp: Quantumania'' için çıkış tarihleri vererek Marvel oyunları üzerindeki resmi olmayan yasağını kaldırdı.

Variety

Geçen Kasım ayında dünyanın her yerinde vizyona giren "Black Panther: Yaşasın Wakanda" 7 Şubat'ta Çin'de vizyona girecek. Kısa bir süre sonra "Ant-Man and The Wasp: Quantumania" 17 Şubat'ta vizyona girecek. Tarihler Marvel'ın Çin sosyal medya hesapları aracılığıyla yayınlandı.

Bu filmler, 2019'da (bölgede şaşırtıcı bir şekilde 632 milyon dolar hasılat yapan) "Avengers: Endgame" ve (bölgede 198 milyon dolar hasılat yapan) "Spider-Man: Far From Home"dan bu yana Çin'de gösterilen ilk Marvel maceraları olacak. Geçmişte Marvel filmleri, ülkede 105 milyon dolar hasılat yapan "Black Panter" ve 121 milyon dolar hasılat yapan "Ant-Man and the Wasp" ile Çin'de son derece popülerdi.

Pandemi döneminde çok az sayıda Hollywood filmi Çin sinemalarında gösterime girdi. Orta Krallık'ta Disney filmlerine yönelik erime, 2022'nin sonlarında James Cameron'ın Çin Film Bürosu'ndan ülkede oynama izni alan başyapıtı "Avatar: The Way of Water" ile başladı. Film şimdiye kadar, yaklaşık 220 milyon dolar kazandı.

Kıyamet sonrası drama dizisi "The Last of Us" en büyük ikinci açılışı yaptı

Komedi dram dizisi "Fleishman is in Trouble" başarısız her şeye pek çok açıdan bakıyor