Çifte Oscar ödüllü aktör Glenda Jackson, 87 yaşında hayatını kaybetti

Çifte Oscar ödüllü İngiliz aktör Glenda Jackson, kısa süreli bir hastalık sonrasında 87 yaşında hayatını kaybetti.

Far Out

Menajeri Lionel Larner yaptığı açıklamada, "İki kez Akademi Ödüllü aktris ve politikacı Glenda Jackson, yanında ailesiyle birlikte geçirdiği kısa bir hastalıktan sonra bu sabah Londra, Blackheath'teki evinde huzur içinde öldü" ifadesini kullandı.

Jackson, ilk olarak 1970 yılında "Woman In Love"daki başrolüyle Oscar'da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı ve üç yıl sonra "A Touch In Class"la aynı ödülü tekrar evine götürdü. Jackson, kariyerinde ayrıca iki Primetime Emmy Ödülü kazandı ve Edward Albee'nin "Three Tall Women" filmindeki performansıyla 2018'de "Bir Oyundaki En İyi Kadın Oyuncu" dalında Tony Ödülü ile "Triple Crown" ödülünü aldı.

1992'de Jackson, siyaset için oyunculuğu bıraktı ve daha sonra Hampstead ve Kilburn olarak değiştirilen Hampstead ve Highgate için İşçi Partisi Milletvekili seçildi. 1997'den 1999'a kadar Jackson, İşçi Partisi genel seçimleri kazandıktan sonra küçük bir ulaştırma sekreteriydi. Ayrıca Tony Blair ve Irak Savaşı'nın muhalifiydi. Jackson, 2015 yılında siyasetten emekli oldu ve oyunculuğa geri döndü.

Glenda Jackson, usta oyuncu Michael Caine ile başrolünü paylaştığı "The Great Escaper" filmini yakın zamanda tamamladı. "Mary, Queen of Scots", "Elizabeth Is Missing", "Hopscotch" ve "Sunday Bloody Sunday", Jackson'ın en beğenilen filmleri arasındaydı.

Yaşamı boyunca anlam arayışını sürdüren Ayşe Şasa, vefatının 9. yılında anılıyor

Gerçek ortaya çıkacaktır! Bilim kurgu ve gizem dizisi "Silo", izleyiciden tam not aldı

48 yıl sonra gösterime girdi! En uzun yapım süresi rekorunu hangi film elinde tutuyor?