Christopher Nolan'ın ''Openheimer” filmi için ilk yorumlar geldi: ''Muhteşem bir başarı!''

Universal Pictures nihayet Paris'teki bir dünya prömiyeri etkinliğinde Christopher Nolan'ın destansı atom bombası ''Openheimer''ı tanıttı. Yaklaşık üç saatlik dramaya ilk tepkiler yağıyor ve film ''muhteşem bir başarı'' ve ''cüretkar'' olarak adlandırılıyor.

Variety

The Los Angeles Times için yazan eski eleştirmen Kenneth Turan, "Oppenheimer"ı "Nolan'ın kabul görmüş görsel ustalığını son Amerikan sinemasındaki en derin karakter dalışlarından biriyle birleştirme biçimi bakımından tartışmasız en etkileyici eseri" olarak selamladı.

Total Film'in editör yardımcısı Matt Maytum, Nolan'ın son filminin kendisini hayrete düşürdüğünü söyledi ve ekledi: "Bu, Cillian Murphy'nin performansıyla, büyük ölçekte bir karakter çalışması. Belirgin bir Nolan hassasiyetine sahip destansı bir tarihsel drama: Gerilim, yapı, ölçek duygusu, şaşırtıcı ses tasarımı, dikkat çekici görseller..."

Associated Press film yazarı Lindsey Bahr, filmi "gerçek, özlü uyarlaması, yaratıcı hikaye anlatımı ve Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon ve diğer pek çok kişinin nüanslı performanslarında muhteşem bir başarı" olarak nitelendirdi.

The Sunday Times yazarı Jonathan Dean, "Kısmen atom bombası, çoğunlukla ne kadar ölüme mahkum olduğumuz hakkında yoğun, konuşkan, gergin bir film olan 'Oppenheimer'a tamamen kapıldım" dedi ve ekledi: "Seyircisini heyecanlandıracak cüretkar, yaratıcı ve karmaşık bir film."

Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in 2005 tarihli "American Prometheus" kitabından uyarlanan "Oppenheimer", 2. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının yaratılışını teorik fizikçi ve Manhattan Projesi lideri J. Robert Oppenheimer'ın gözünden takip ediyor. Filmin oyuncu kadrosunda; Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek yer alıyor.

"Oppenheimer", Nolan'ın 2002'deki "Insomnia"dan bu yana R dereceli ilk yapımı. Aynı zamanda, "Yıldızlararası", "Başlangıç" ve "Kara Şövalye" üçlemesi gibi filmlerin yönetmenliğini üstlendiği Warner Bros.'tan ayrılmasının ardından Universal Pictures ile ilk işbirliğini işaret ediyor. "Oppenheimer" 21 Temmuz'da sinemaseverlerle buluşacak.

Christopher Nolan, "Oppenheimer"ın "Inception" filmi gibi karmaşık bir sona sahip olduğunu söyledi

"Barbie"den "Oppenheimer"a, temmuz ayında izlenecek en iyi filmler

İzleyicilerini ve yazarlarını tartışmaya sürükleyen kitap uyarlaması filmler

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri