Christopher Nolan: Leonardo DiCaprio ''Inception''ı daha iyi hale getirdi

Inception'ın (Başlangıç) sinemalarda prömiyer yapmasından bu yana 13 yıl geçti. Yönetmen Christopher Nolan, filmi geliştirdiği için Leonardo DiCaprio'ya övgüde bulundu.

Far Out

Christopher Nolan'ın yedinci filmi Inception'ın (Başlangıç) üzerinden tam 13 yıl geçti.

Inception'ın orijinal versiyonunu tartışırken Nolan, yazar Tom Shone'a, "Projenin daha yüzeysel bir versiyonu üzerinde çalışıyordum, çünkü tüm hikaye unsurları oradaydı, ama yine de ona bir tür perspektifinden yaklaştım" dedi ve DiCaprio projeye dahil olduktan sonra, senaryoyu kişisel hissettirmesi gerektiğini açıkladı.

Leo beni cesaretlendirdi ve benden daha karakter temelli bir yöne doğru ilerlememi istedi. Yazmadı ama senaryoyu sürekli gözden geçirirdi ve fikirler üretirdi. Bu, Dom Cobb'un daha çok rüya sekansları arasında ailesiyle olan ilişkisine odaklandığı senaryoyu düzenlemeyi içeriyordu.

DiCaprio'nun önerilerinin senaryoyu filme çevirirken daha iyi hale getirdiğini söyleyen Nolan, "Sıkıntılı, zor bir süreçti, yeniden yazım aylarca sürdü çünkü. Çok talepkar ama çok verimli geçti. Ve bu dönem bence Inception'ı (Başlangıç) daha çok yankı uyandıran bir film yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

Film, Ses Tasarımı ve Sinematografi dalında birden fazla Akademi Ödülü kazanmanın yanı sıra "En İyi Senaryo" dalında aday gösterildi.

Sinemalar şenlenecek! 2023'ün merakla beklediğimiz filmleri

1990'ların en iyi 5 aksiyon filmi

Nabzı hiç düşmeyen bir aile destanı: Leyla'nın Kardeşleri (Leila's Brothers)