''Ceviz Ağacı'' ödüle doymuyor!

Pandemi sebebiyle hala vizyona girememiş olan Ceviz Ağacı filmi, gittiği festivallerde aldığı ödüllerle adından söz ettiriyor. Şimdiden pek çok ödülü bulunan Ceviz Ağacı filmi, New York'tan “En İyi Film” ve “En İyi Oyuncu” ödülünü alarak döndü. Film geçen ay da London City Film Festivali'nden ''En İyi Yabancı Film'' ödülünü almıştı.

Heyecanla vizyona girmesini beklediğimiz Ceviz Ağacı filmi, festival yolculuğunu sürdürüyor. Ekim ayında 7. Balkan Panorama Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Oyuncu ödüllerini alan Ceviz Ağacı, kasım ayında London City Film Festivali'nden En İyi Yabancı Film ödülünü alarak ayrıldı.

Festival yolculuğu süren Ceviz Ağacı, 14-20 Aralık'ta yapılacak olan Antakya film Festivali'nde ve ayrıca Mart'ta Moskova'da gerçekleşecek olan Leonid Khromov International Film Festival'de de yarışacak.

Yönetmen Faysal Soysal, içerik olarak darbelere ve kadın cinayetlerine bugüne kadar yapılan örneklerinden farklı pencereden bakıyor. Karısı ve geçmişi ile olan problemlerini aşmanın üstesinden gelemeyen Hayati, kendini kaderin baş döndüren çarkları içerisinde buluyor. Kaçmak istedikçe yazgının onu kaçtığı şeye dönüştürdüğü bir çıkmaza sonunda teslim olan Hayati, başta kendini ve sonra herkesi, en çok da izleyip de ses çıkarmayanları sorumluluğa davet ediyor.

Yapımda, Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip, Mert Yavuzcan, Şebnem Dilligil, Rıza Akın başrolleri paylaştı. Filmin müziklerini, Almanya'da yaşayan İran asıllı Payam Azadi yaptı.