Cesur, deli, şok edici! Gazetecilerin hikayesini anlatan 3 özel film

Pek çok ülkede en önemli mesleklerden biri olan gazetecilik, sinema dünyasında da önemli bir rol oynadı her dönem. ''Gazetecilik filmleri” hem klasik film türünde hem de psikolojik gerilimden romantik komediye kadar her türde başarılı örnekler verdi. Uzun listeler yerine, sinema dünyasına adını altın harflerle yazdıran 3 özel filmi kaleme aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Bugün "Çalışan Gazeteciler Günü", her yıl 10 Ocak'ta bu özel günün gerçek kahramanlarını içtenlikle kutluyoruz. Bugünü "gazetecilik filmleri" ile şenlendirmek isteyenler için pek çok liste yayınlanıyor her yıl. Biz ise özel 3 filmi, ince eleyip sık dokuyarak seçtik.

SWEET SMELL OF SUCCESESS (1957)

Alexander Mackendrick'in en tanınmış filmidir. Çok ama çok cesur imgeler vardır bu biricik filmde. Etik değerleri olmayan bir basın ajanı ve acımasız bir köşe yazarına odaklanan hikaye, keskin ve yırtıcı diyaloglar içerir. JJ Hunsecker'ın karakterinin, ünlü New York köşe yazarı Walter Winchell'e dayandığını da belirtelim.

SHOCK CORRIDOR (1963)

Pulitzer Ödülü kazanmaya kararlı olan hırslı gazeteci Johnny Barrett, bir akıl hastanesinde mahkum olan Sloan'ın faili meçhul cinayetinin ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmayı umut ediyor ve bunun için yapamayacağı hiçbir şey yok! Akıl hastanesine yatmak dahil... İz sürer, araştırır ama işler umulduğu gitmez: "Tanrı kimi yok etmek isterse, önce delirtir!"

CHRISTINE (2016)

Medya dünyasının çehresini değiştiren şok edici gerçek bir hikaye! Christine Chubbuck (Rebecca Hall) hümanist hikayeler yazan bir TV haber muhabiri. İyi bir gazeteci fakat bu yeterli değil. Daha fazlasını yapmak ve göstermek zorunda. Rahatsız edici, melankolik ve son yılların en iyi karakter çalışmalarından biri bu film...

The Lost Daughter: Bu filmdeki her kız kayıp!

5 farklı ülkeden, son 5 yılın en sıra dışı 5 filmi!