Cannes tarihinde en çok alkış alan filmler

Baz Luhrmann'ın yönettiği ''Elvis''in ayakta alkışlanması tam 12 dakika sürdü. Peki daha önceki Cannes prömiyerlerinde, uzun uzun alkışlanan filmler hangileri?

Indiewire

Indiewire "Elvis"ten "Soysuzlar Çetesi"ne, Cannes Film Festivali'nde tüm zamanların en uzun ayakta alkışlanan filmlerini listeledi...

Carol - 10 dakika

Todd Haynes'in Patricia Highsmith romanı "The Price of Salt"tan uyarlanan 2015 tarihli aşk hikayesi "Carol"da Cate Blanchett, genç bir pazarlamacıya (Rooney Mara) aşık olan ve karmaşık bir ilişkiye giren zengin ve evli bir kadını canlandırmıştı.

BlackKkKlansman – 10 dakika

Spike Lee'nin tarihi draması "BlacKkKlansman", polis memuru Flip Zimmerman'ın (Adam Driver) yardımıyla yerel bir Ku Klux Klan şubesine sızan Colorado Springs dedektifi Ron Stallworth'u (John David Washington) merkezine alıyor. "BlacKkKlansman", Grand Prix'yi kazandığı 2018 Cannes Film Festivali'nde gösterildi. Film daha sonra En İyi Film de dahil olmak üzere altı Akademi Ödülü adaylığı aldı. Yazar-yönetmen Lee ilk yönetmenlik Oscar adaylığını aldı ve aynı zamanda En İyi Uyarlama Senaryo dalında ilk Akademi Ödülünü kazandı.

Kaptan Fantastik – 10 dakika

Viggo Mortensen, altı çocuğunu Washington eyaletinin vahşi doğasında yetiştiren sıra dışı bir baba olan "Kaptan Fantastik" rolünde. Film, daha önce Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra 2016 Cannes'da Belirli Bir Bakış'ta oynadı.

Kunduz – 10 dakika

Mel Gibson 2011 yapımı psikolojik drama "The Beaver"da, duygularını ifade etmek için el kuklası kullanan depresif bir adamı canlandırmıştı. Film 21 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık 3,7 milyon dolar hasılat yaparak gişe rekorları kırarken, "Kunduz" Cannes'da 10 dakika ayakta alkışlandı.

Soysuzlar Çetesi – 11 dakika

Quentin Tarantino'nun revizyonist İkinci Dünya Savaşı destanı "Soysuzlar Çetesi"nde Brad Pitt bir Nazi avcısını, Christoph Waltz ise Üçüncü Reich'ın üst düzey bir üyesini oynuyor. "Soysuzlar Çetesi" En İyi Film dahil sekiz Akademi Ödülü adaylığı kazandı.

Sanatçı – 12 dakika

2011 Cannes'da vizyona giren siyah beyaz sessiz film "The Artist", Hollywood'un yerini "talkie"lere bırakırken, doğal olarak yükselen genç bir aktris (Bérénice Bejo) ile daha yaşlı bir sessiz film yıldızı (Jean Dujardin) arasındaki ilişkiye odaklanıyor. "The Artist" 10 dalda Oscar'a aday gösterildi ve beş dalda ödül kazandı ve bu ödülü kazanan ilk Fransız yapımı film olarak En İyi Film kategorisinde tarih yazdı. Başrol oyuncusu Dujardin ayrıca Akademi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan ilk Fransız aktör oldu. Yazar-yönetmen Michel Hazanavicius ayrıca bu özelliğiyle En İyi Yönetmen ödülünü kazandı.

Elvis – 12 dakika

Baz Luhrmann'ın imzası olan gösterişli kabadayısından yararlanan "Elvis", rockçı Elvis Presley'in (Austin Butler) 1950'lerden 1970'lere, Tom Hanks tarafından canlandırılan yönetici Albay Tom Parker'ın vesayeti altındaki meteorik yükselişini yakalıyor. Filmin dünya prömiyeri 12 dakika ayakta alkışlandı ve Presley'in gerçek hayattaki ailesi biyografiyi övdü.

Columbine için Bovling – 13 dakika

Michael Moore'un ABD'deki silahlı şiddet hakkındaki unutulmaz 2003 belgeseli, Cannes galasından sonra 13 dakika ayakta alkışlandı. Moore, 1999 Columbine Lisesi katliamının olası nedenlerini inceliyor. Film yaklaşık 60 milyon dolar hasılat elde etti ve En İyi Belgesel dalında Oscar kazandı.

Belle – 14 dakika

Yönetmen Mamoru Hosoda'nın animasyon filmi "Belle", Cannes 2021'de seyircileri büyüledi. "Belle", Hosoda'nın bir önceki filmi "Mirai"nin Cannes'da ilk kez gösterime girmesinin ardından festivaldeki ilk Resmi Seçkisiydi. "Belle", annesinin ölümünden sonra şarkı söyleyemeyen 17 yaşındaki Suzu'yu merkezine alıyor.

Kapernaum – 15 dakika

Nadine Labaki'nin yönettiği Lübnan draması "Capernaum"da gerçek hayattaki Suriyeli mülteci çocuk oyuncu Zain Al Rafeea, Beyrut'un kenar mahallelerinde yaşayan 12 yaşındaki Zain El Hajj rolünde. 2018 filmi, Zain'in ergenlik döneminin geri dönüşleriyle anlatılıyor ve bu, onun ebeveynlerini çocuk ihmali için dava etmesiyle sonuçlanıyor. "Capernaum" 91. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film dalında aday gösterildi.

Gazeteci – 15 Dakika

Lee Daniels'ın kara filmi "The Paperboy" , sürekli alkışlar için şaşırtıcı bir seçim. Rotten Tomatoes'da %44'lük bir not aldı, ancak yine de Cannes'da 15 dakika ayakta alkışlandı. Matthew McConaughey, bir idam mahkumunu içeren bir cinayet vakasını araştırmak için Florida'daki memleketine dönen bir muhabiri oynuyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Nicole Kidman, Zac Efron ve David Oyelowo yer alıyor.

Neon Şeytan – 17 Dakika

"Neon Demon" Cannes 2016'da greve gitti, ancak kalan izleyiciler, jenerikler ilerledikçe stilize edilmiş psikolojik gerilim için 17 dakika tezahürat yaptılar. Elle Fanning, Los Angeles moda sahnesinde uğursuz sonuçlara yol açan hevesli bir modeli oynuyor.

Çamur – 18 dakika

Matthew McConaughey, Mud'un tutuklanmaktan kaçmasına yardım eden iki genç (Tye Sheridan ve Jacob Lofland) hakkında Güney'deki yaşlanma draması "Mud"da kaçak baş karakter olarak rol alıyor. Jeff Nichols filminde Sam Shepard ve Reese Witherspoon da rol alıyor.

Fahrenhayt 9/11 – 20 dakika

"Fahrenheit 9/11" 2004 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandı ve 20 dakika ayakta alkışlanarak yeni bir rekora imza attı. Belgeselci Michael Moore, George W. Bush'un başkanlığını ve Irak'taki savaşın medyadaki tasvirini inceledi. Doğruluğu tartışılsa da, film tüm zamanların en çok hasılat yapan belgeseli oldu.

Pan'ın Labirenti – 22 dakika

Guillermo del Toro'nun karanlık fantazisi "Pan's Labyrinth" 2006 Cannes Film Festivali'nde 22 dakika ayakta alkışlandı. Aradan 15 yıl geçti ve bu çarpık peri masalı hala bugüne kadarki en uzun Cannes alkış rekorunu elinde tutuyor. 1944 İspanya'da geçen "Pan'ın Labirenti", yeraltı dünyasından bir prensesin reenkarnasyonu olduğuna inanan genç bir kızı (Ivana Baquero) takip ediyor. Fantezi dünyasında daha derinlere indikçe, insan dünyasından daha da uzaklaşıyor. Del Toro, Akademi Ödülleri'nde En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Uluslararası Film dallarında aday gösterildi. "Pan'ın Labirenti" En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Makyaj dallarında Oscar kazandı.

Jodie Foster "True Detective" dizisinin 4. sezonunda başrolde

Çok katmanlı kırılgan noktaların filmi: "Caos Calmo" (Sessiz Kaos)