Cannes ödülü sahibi Shahab Hosseini, ''The Far Mountains'' filminde başrolde

Asghar Farhadi'nin Oscar ödüllü ''The Salesman'' (Satıcı) filmindeki katmanlı, karmaşık performansıyla 2016'da Cannes'da en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Shahab Hosseini, Mitra Tabrizian'ın ''The Far Mountains'' filminde başrolü paylaşıyor.

"The Salesman" (Satıcı) filmiyle hem övgülere hem de ödüle layık görülen Shahab Hosseini, Mitra Tabrizian'ın yeni filmi "The Far Mountains" filmiyle beyaz perdeye dönüyor.

Alegorik bir alt akıntıya sahip incelikli bir büyüme hikayesi olan "The Far Mountains", Mitra Tabrizian'ın eleştirmenlerce beğenilen, başrolünde Hosseini'nin de yer aldığı ve The Guardian/Observer'dan Mark Kermode tarafından Haftanın Filmi seçilen ilk uzun metrajlı filmi "Gholam"ın devamı niteliğinde...

"Gholam"ın ortak yazarları Tebrizian ve Cyrus Massoudi tarafından yazılan "The Far Mountains", İran'ın küçük bir kasabasında yaşayan ve annesi çok küçükken kaybolan 12 yaşındaki Ali'yi konu alıyor. Annesinin ardından özenle baktığı yaralı kuşu kaybeden Ali, sonuçları ne olursa olsun intikam almak için yola koyulur.

Brad Pitt'in en iyi 13 performansı

Sinema tarihimizde ve kültürel hafızamızda özel yeri olan Hakan Balamir'in en iyi filmleri

Gülmek, ağlamak ve umursamak serbest! Başrolde aşkın yer aldığı 5 romantik komedi filmi