''Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu'' filminin restorasyon videosu ve kamera arkası fotoğrafları yayınlandı

Ünlü yönetmen Moustapha Akkad'ın 15 Nisan'da sinemalarda gösterime girecek olan efsane filmi ''Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu'' (The Message) filminin restorasyon videosu ve yüksek çözünürlüklü kamera arkası fotoğrafları yayınlandı.

Efsane film "Çağrı: İslamiyetin Doğuşu" 15 Nisan'da vizyona girecek. Moustapha Akkad'ın ustalığını konuşturduğu bu kült filmden restorasyon videosu ve kamera arkası fotoğrafları geldi.

Anthony Quinn'in başrolünde yer aldığı, İslam dünyasının efsanevi filmi olarak kabul edilen 1976 yapımı "Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu" (The Message), 45 yıl aradan sonra 4K olarak sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Moustapha Akkad'ın yönettiği filmin başrollerinde Anthony Quinn, Irene Papas, Michael Ansara ve Johnny Sekka oynuyor.

6. yüzyılda şehrin ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde yönettiği rivayet ediliyor. Böyle düzensiz bir zamanda, Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve hükmedenlerin vahşi metotlarına karşı çıkıyor. Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu, Allah'tan başka Tanrı olmadığı haberi Arap yarımadasına yayılıyor.

Malek Akkad, babasının çok sevdiği Türkiye'de filmin tekrar gösterilecek olmasından ötürü duyduğu mutluluğu belirtmiş, yenilenmiş halinin ulaştığı görsel kaliteden ötürü babası Moustapha Akkad'ı onurlandıracağını söylemişti.

Aksiyon, gerilim, komedi, suç! Listenize eklemeniz gereken 7 yeni dizi

"Dünya Tiyatrolar Günü"ne özel, Tennessee Williams'ın oyunlarından sinemaya uyarlanan en iyi 7 film önerisi

"Everything Everywhere All At Once" (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmine yakın plan: Aksiyonu bol, kaotik, eğlenceli