Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali sinemaseverlere kapılarını açıyor

Büyük Taarruz'un 100.yılına özel Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek önderliğinde ve Sinema Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali; Türkiye'nin ve Anadolu'nun sanata olan ihtiyacına yönelik yeni çalışmalar hedefleyerek, Afyonkarahisar'da kapılarını sanatseverlerle buluşmak için açıyor.

Büyük Taarruz'un 100.yılına özel düzenlenen festivalin başkanlığında yapımcı Baran Mayda, festival direktörlüğünde yönetmen ve akademisyen Ahmet Bikiç, festival yürütücülerinde Yazar Işıl Gündoğdu ve Sanat Yönetmeni Tuğkan Kuçak, Jüri üyeleri arasında; Mehmet Bozdağ, Metin Günay, Gani Müjde, Cengiz Bozkurt, Doğan Ümit Karaca, Eylem Kaftan ve Filiz Zengin gibi sinemanın ve televizyonun duayen isimleri yer alıyor. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, finalist olarak yarışacak 24 film ile izleyici karşısına çıkacak.

Festival kapsamında; yerli sinemanın, uluslararası sinema ile fonksiyonel anlamda gelişim süreçlerinin izlenmesi ve yeni yol haritası ortaya koyularak, dünyanın farklı ülkelerinden getirilecek filmler, yönetmenler, atölye çalışmaları, gösterimler ve söyleşiler yapılacaktır. Finalist filmlerin gösterimleri; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü, İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda, milli mücadele konulu film gösterimleri ise Şuhut, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde yapılacaktır.

Ülkemizde sinema kültürünün gelişmesi için yapılan filmler kadar sinemaya dair yapılan çalışmaların da büyük önemi vardır. Afyonkarahisar, hem tarihi hem de sanatı bir araya getiren bir şehir özelliği ile her gün yeniden yeşeren bir tomurcuktur. Afyonkarahisar'ın bu anlamda hem akademik çalışmaların hem de film festivallerinin kültürünü geliştirmek için katkısı çok değerlidir. Bu yıl 1.si gerçekleştirilecek olan Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali bu anlamda çok değerli bir kültür sanat etkinliği olarak gerekliliğini gösterecektir. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde bulunan 32.000 öğrenci ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki 6.800 öğrencinin yanında Afyonkarahisar halkına hitap edecek büyük çaplı organizasyonlar, şehir için önemli bir alanı dolduracaktır.