''Bugün ne izlesem?'' diyenler için ''Odaklan Babaanne'' filmi TRT 2'de

Bosnalı bir film yönetmeni Pjer Zalica imzalı dram komedi filmi ''Odaklan Babaanne'' (Koncentrisi se, baba) 11 Ekim akşamı TRT 2'de izleyiciyle buluşacak.

2020 yapımı dram komedi filmi "Odaklan Babaanne" (Koncentrisi se, baba), savaş başlamadan hem önce patlak veren aile içi hesaplaşmanın izlerini sürüyor.

Yıl 1992... Eski Yugoslavya'nın etrafına dağılmış büyük bir ailenin üyeleri, yaşlı annelerinin ölüm yatağının etrafında toplanır. Merkezde yaşlı kadın Marija (Mira Banjac) var, herkes ona "büyükanne" diyor, belli ki yorgun ve biraz hasta, doktoru Ranko herkesin onu görmek için bir an önce bir araya gelmesini önerir. Doktorun çağrısı ciddiye alınınca, tüm aile olabildiğince çabuk toplanır. "Neden bu kadar çabuk toplandılar?" sorusunun cevabı daha sonra ortaya çıkar ve karakterleri tek tek yakından tanırız.

Yönetmen ve senarist Pjer Zalica'nın, bir ailenin dağılması ile Yugoslavya'nın dağılması arasında trajikomik bir karşılaştırma yaptığı filmi "Odaklan Babaanne" (Koncentrisi se, baba) 11 Ekim'de saat 21.30'da TRT 2 ekranlarında olacak.