Bu liste hiçbir yerde yok! En uzun günde izleyebileceğiniz en uzun ve unutulmaz 5 film önerisi

21 Haziran ''Yaz Gündönümü'', yani en uzun gün... Bu özel günde evde kalıp film izlemeyi tercih edenler için, zaman ayırmaya değer ve uzun süreye sahip en iyi filmleri seçtik!

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Yaz mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Haziran, bize en uzun günü armağan ediyor. Bu uzun ve ışıklı günde izleyebileceğiniz en uzun süreye sahip filmleri sizler için derledik.

Leyla'nın Kardeşleri (Leila's Brothers-2022)

2 saat 45 dakika süren İran filminin yönetmen koltuğunda Saeed Roustayi var. "Leyla'nın Kardeşleri", çok tanıdık ve çok cesur yollardan geçiyor! Yoksulluk, yolsuzluk ve ekonomik çekişmenin gölgelediği bir toplumda ayakta kalmaya çalışan bir aileyi tasvir eden film, nabzı hiç düşmeyen bir destan...

Kış Uykusu (Winter Sleep-2014)

Eski bir aktör olan Aydın, fırtınalı bir ilişkisi olduğu genç karısı Nihal ve yakın zamanda boşandığı kız kardeşi Necla ile Orta Anadolu'da küçük bir otel işletir. Ancak otel zamanla, hem bir sığınak hem de düşmanlıklarını körükleyen kaçınılmaz bir mekana dönüşür... Altın Palmiye ödüllü 196 dakikalık bu şaheserin her saniyesinin nefis olduğunu söylemeye gerek yok!

İyi Niyetler (Den Goda Viljan-1991)

Ingmar Bergman'ın babası ve annesinin 20. yüzyıl başlarında tanışıp aşık olmalarıyla başlayan gelgitli ilişkilerinin, Ingmar Bergman'ın doğumuna kadar olan parçasını konu ediniyor. Yaklaşık 5 buçuk saatlik dört bölümden oluşan TV versiyonu, yarısı kesilerek 180 dakikaya düşürüldü ve 1992'de Altın Palmiye kazandı.

Teneke Trampet (Die Blechtrommel-1979)

Almanya, Fransa, Polonya ve Yugoslavya ortak yapımı dramatik savaş filminde, sıra dışı bir çocuk olan Oskar Matzerath ile tanışıyoruz. Oskar, üçüncü doğum gününde, II. Dünya Savaşı arifesinde etrafındaki çılgın dünyayı görünce büyümemeye karar verir. Zeka ve asiliğin gücünü yansıtan bu unutulmaz film, Akademi Ödülü'nü de hakkıyla kucaklıyor.

Kızıl Sakal (Red Beard-1965)

Usta yönetmen Akira Kurosava'nın son siyah-beyaz filmi, 19. yüzyıl Japonya'sında, sert huylu ama hayırsever bir kasaba doktorunun genç bir stajyeri eğitmesini muhteşem bir dille anlatır. "Yaşamın anahtarı nedir" sorusunu; güç, prestij ve barış denkleminde inceleyen film, uzun ve çarpıcı bir seyirlik sunuyor.

Mutlaka izlemeniz gereken Nicole Kidman filmleri

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi