Bu akıl almaz klasikler bakış açınızı değiştirecek! Mutlaka izlemeniz gereken kusursuz filmler

Günümüzde insanlar, ev konforunda ya da sinema salonlarını ziyaret ederek filmlerin keyfini çıkarabiliyor. Ancak, bu kadar çok film varken birini seçmek zor olabilir. Bakış açınızı değiştirecek ve aklınızdan çıkmayacak kusursuz film önerileri için okumaya devam edin...

Bu klasikler kusursuz! Dünyaya bakış açınızı değiştirecek ve mutlaka izlemeniz gereken en mükemmel filmleri bir araya getirdik.

Los Angeles Sırları (LA Confidential-1997)

Hikaye, Hollywood'un Altın Çağı'nın arka planında gelişiyor ve ne pahasına olursa olsun başarılı olmaya kararlı yozlaşmış polisleri takip ediyor.

Aşktan da Üstün (Notorious-1946)

Alfred Hitchcock imzalı film, hüküm giymiş bir Alman savaş suçlusunun kızı olan Alicia Huberman'ın hikayesini anlatıyor. Alicia, Cary Grant'in canlandırdığı Alexander Sebastian'ı kendisine aşık ederek düşman hatlarına sızmakla görevlendirilir.

Kanlı Toprak (Badlands-1973)

Hikaye, Charles adında asi ve tehlikeli bir çocuğa aşık olarak babasına isyan eden Caril-Ann'in etrafında dönüyor. Çift birlikte kaçmaya karar verir, ancak kısa süre sonra yetkililerle başları belaya girer.

Affedilmeyen (Unforgiven-1992)

Unforgiven, Clint Eastwood, Morgan Freeman ve Gene Hackman gibi günümüzün en önemli ünlülerinden bazılarının yer aldığı bir western filmi. Eastwood'un olağanüstü yönetmenlik becerileri ona En İyi Yönetmen ödülünü ve ayrıca filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Issız bir Yerde (In a Lonely Place-1950)

Laurel ile bir aşk ilişkisi başlatan Dixon Steele, genç bir kadının cinayetinde şüpheli olunca ilişkileri zorlu bir dönemece girer. Suçlamalara rağmen Laurel, Dixon'ın yanındadır ancak zamanla inancını sorgulamaya başlar...

The Apartment (1960)

Manhattanlı bir sigorta memuru, yöneticilerinin dairesini buluşmalar için kullanmasına izin vererek şirketinde yükselmeye çalışır ancak işler beklediği gitmeyecektir! Jack Lemmon ve Shirley MacLaine bu romantik komedide büyüler...

Başlangıç (Inception-2010)

Başlangıç, berrak rüya görmenin ve kollektif bilinçaltı deneyiminin esrarengiz dünyasına giriyor... Christopher Nolan'ın gerçekten akıllara durgunluk veren bir şaheseri olan film, her şeye sahip olduğu için bilim kurgu türünü seven hevesli biri için tek kelimeyle en iyi filmlerden...

Kanlı Gölge (Laura-1944)

Laura, bir cinayet davasını araştırmakla görevlendirilen bir dedektifin hikayesini anlatan, gizem türünde ünlü bir klasik. Dedektif, trajik kaderine rağmen kendini Laura'ya umutsuzca aşık bulur ve hikayenin olay örgüsüne merak uyandıran bir katman ekler.

Parmaklıklar Arkasında (Cool Hand Luke-1967)

Florida Hapishane Çiftliği'nin asi mahkumu Luke, kurallara ve müdürün otoritesine meydan okur. Sayısız zorlukla karşılaşmasına rağmen Luke'un kararlılığı ve müdürün zorbalığına karşı direnişi izlenmeye değer!

Roma Tatili (Roman Holiday-1953)

Johnny ve Julia birbirlerine aşık olurlar, ancak Johnny seyahat etmeye daha fazla ilgi duymaya başlayınca mutlulukları kısa sürer. Basit, anlaşılır, ama yine de keyifli bir romantik komedi bekliyor sizleri!

Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs-1992)

Hikaye, başarısız bir mücevher soygunu ve olaya karışan suçluların birbirlerine düşman olmaya başlamasıyla devam eden olaylar etrafında dönüyor. 1992 yılında vizyona giren film, çizgisel olmayan anlatımı ve izleyiciyi koltuklarının ucunda tutan yoğun diyaloglarıyla hatırlanıyor.

Başarının Tatlı Kokusu (Sweet Smell of Success-1957)

Kız kardeşinin bir caz müzisyeniyle romantik ilişkisini tasvip etmeyen bir gazete köşe yazarı, bu ilişkiye son vermek için bir halkla ilişkiler uzmanından yardım ister. Kontrolün, açgözlülüğün ve hırsın tüm basamakları var bu eserde...

Trendeki Yabancılar (Strangers on a Train-1951)

Film, bir trende tanışan ve hayatlarındaki birini öldürme arzularını tartışan iki adamın hikayesini konu alıyor. Strangers on a Train, En İyi Sinematografi dalında Oscar'a aday gösterildi ve filmin çarpıcı görsel çekiciliğini vurguladı.

Gazap üzümleri (The Grapes of Wrath-1940)

John Steinbeck'in "Gazap Üzümleri" adlı romanından uyarlanan film, kuraklığın yıkıcı etkilerine, finansal zorluklara ve tarım endüstrisindeki değişimlere katlanmak zorunda kalan yoksul bir çiftçinin mücadelesini anlatıyor.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (All Quiet on the Western Front-1930)

Film, Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman askerlerini takip ediyor ve savaşın dehşetini gözler önüne seriyor. Film o kadar tartışmalıydı ki, savaş karşıtı propaganda olarak algılanması nedeniyle Almanya'da yasaklandı.

2023'ün şimdiye kadarki en iyi korku filmleri

Bu liste hiçbir yerde yok! En uzun günde izleyebileceğiniz en uzun ve unutulmaz 5 film önerisi

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Neşeniz yerine gelsin! Hem güldüren hem de düşündüren en iyi komedi filmleri

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi