Brink's-Mat soygununun gerçek hikayesinden esinlenen mini dizi ''The Gold''dan ilk fragman geldi

Brink's-Mat soygununun ikonik gerçek hikayesinden ve onu takip eden onlarca yıllık olaylar zincirinden ilham alan altı bölümlük dizi ''The Gold''dan fragman geldi.

BBC, 2023'ün yaklaşan yeni dizisi "The Gold" için destansı bir fragman yayınladı.

"The Gold" 1983'teki Brink's-Mat soygununun gerçek hikayesinden esinleniyor ve "yüzyılın suçunu" ve onu takip eden onlarca yıllık olaylar zincirini dramatize ediyor. Kasım 1983'te altı silahlı adam, Heathrow Havaalanı yakınlarındaki Brink's-Mat güvenlik deposuna girdi ve yanlışlıkla 26 milyon sterlin değerinde külçe altına rastladı.

Kısa süre sonra polis, çalınan altını tamamen izlenemez hale gelmeden önce hızla geri almak için çabalıyor. Hırsızlık, İngiliz suç tarihinde ufuk açıcı bir olay ve o zamanlar dünya tarihinin en büyük hırsızlığı haline geldi, ancak işler burada durmadı. Külçenin Birleşik Krallık üzerinde daha büyük bir etkisi oldu. Olaylar büyük ölçekli uluslararası kara para aklamayı doğurdu, London Docklands emlak patlamasını körükledi ve mavi ve beyaz yakalı suçluları bir araya getirdi.

Başrollerinde; Hugh Bonneville, Jack Lowden, Dominic Cooper ve Charlotte Spencer'ın yer aldığı dizi için şu anda kesin bir yayın tarihi yok, ancak mini dizinin bu yıl bir ara BBC One ve BBC iPlayer'da, ardından ABD'de Paramount+ hizmetinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Komedi dram dizisi "Fleishman is in Trouble" başarısız her şeye pek çok açıdan bakıyor

Katil oyuncaklar, korkunç bebekler! "Megan"ı sevdiyseniz izlemeniz gereken en iyi filmler

Seksenler ve Türk sineması! 80'li yıllardan keşfedilmemiş 7 Türk filmi