Bir savaş karşıtı klasiği ''Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'' filminin 2022 versiyonu Netflix'e geliyor

Edward Berger'in Lesley Paterson ve Ian Stokell ile birlikte yazdığı bir senaryodan yönettiği ''Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'' (All Quiet on the Western Front), 28 Ekim'de Netflix'e geliyor. Film, savaş gazisi Erich Maria Remarque'ın 1928'de yayınlanan ünlü romanının üçüncü kez sinemaya uyarlanmış hali...

aksam.com.tr

Savaş gazisi Erich Maria Remarque'ın Birinci Dünya Savaşı romanı, unutulmaz bir Alman Netflix filmi haline geldi. Büyük Savaş'ın dehşetinin zekice yapılmış temsili olan "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" (All Quiet on the Western Front) için ilk yorumlar çok olumlu...


Alman yazar Erich Maria Remarque'ın en çok satan 1929 tarihli "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" adlı romanının bu uyarlamasında, 1914'ten 1918'e kadar Büyük Savaş'ın dehşeti başrolde. Hem TV hem de büyük ekran için bir dizi İngilizce uyarlamasına rağmen, bu Remarque'ın kitabının ilk Almanca versiyonu.

1917'de Almanya'da, Fransa ile büyük bir çatışma devam ederken, genç Paul Bäumer (Felix Kammerer), vatanseverlik duygusu ve en iyi arkadaşlarının yanına askere gidebilmek için yaşı hakkında yalan söylüyor. Siperlerdeki hayatın korkunç gerçekliği yüzüne çarpınca, genç adamın ilk baştaki heyecanı çok geçmeden paramparça olur.

Netflix tarihindeki en pahalı Alman filmi olan "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" (All Quiet on the Western Front) Almanya'nın gelecek yılki ödül töreninde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Akademi Ödülü'ne aday olduğu yakın zamanda duyuruldu. Film 28 Ekim'de Netflix'te izleyiciyle buluşacak.

Mutlaka izlenmesi gereken 1970'li yıllardan 3 Türk filmi

Unutulmaz oyunculuklara sahip 1990 yapımı ve ödüllü 5 önemli Türk filmi