Bir korku alt türü olarak ''body horror!'' Koltuğa çivileyen ve ürkütücü en iyi 5 vücut korku filmi

Korkmayı seviyoruz, vücut korku (body horror) türüne ise ayrı bir eğilimimiz olabilir. David Lynch ve David Cronenberg klasiklerine gösterilen övgüler de bunun kanıtı. Gelin iyi ve ürkütücü 5 vücut korku filmine yakından bakalım.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Bedensel korku türü pek çok sinemaseverin hala gözdesi... David Lynch ve David Cronenberg klasiklerine ayrı bir başlık açarsak, etkileyici ve arşivlik çok sayıda vücut korku (body horror) filmi var. Bizler de sizler için bu filmlerden 5 tanesini kaleme aldık.

Possessor (Sahip-2020)

Film, diğer insanların bedenlerini ele geçirerek cinayetler gerçekleştiren bir suikastçı Tsya Vos'u takip ediyor. Son görevi sırasında işler korkunç bir şekilde ters gider ve çok geçmeden Tasya ile ev sahibi bedeni arasındaki sınırlar bulanıklaşmaya başlar ve kimlikleri kontrol için birbirleriyle savaşmaya başlar. "Possesor", 'metaverse'in yabancılaştırıcı doğasına ve dijital çağda mahremiyet ve faillik kaybına değinen iddialı bir gerilim filmi.

The Autopsy of Jane Doe (Otopsi-2016)

André Øvredal'ın "Jane Doe'nun Otopsisi", geriye doğru çalışarak, bir cesetle başlayıp bir otopsi kullanarak kızın ölmüş olabileceği benzersiz korkunç yolu keşfetmek için beden korku türünün en iyi mecazlarını kullanıyor. Korkunç derecede ürkütücü film, gösterdiği kadar ihmal ettiği şeylerle de dikkate değerdir (ölü kıza asla bir isim bile verilmez!), izleyicilere vücut korkularının kovalarca kan olmadan heyecan verici ve kışkırtıcı olacak kadar çok yönlü olduğunu hatırlatır.

Goodnight Mommy (Ölümcül Oyun-2014)

Avusturya yapımı bu ürkütücü film, 9 yaşındaki ikiz kardeşlerin korkusunu yansıtıyor beyaz perdeye. Gizli bir mücevher olan bu pikolojik gerilim filminin konusu kısaca şöyle: Estetik ameliyatla yüzünü değiştiren anneleriyle yeni bir eve taşınan ikiz kardeşler, sargıların altında annelerinin değil, tanımadıkları birinin olduğunu düşünmeye başlar. Çarpıcı ve şok edici bir deneyime hazır olun...

The Skin I Live In (İçinde Yaşadığım Deri-2011)

Antonio Banderas ve Elena Anaya'nın başrolünde yer aldığı film, Thierry Jonquet'in Tarantula adlı romanından Pedro Almodóvar tarafından uyarlandı. Geçmiş trajedilerin peşini bırakmayan parlak bir plastik cerrah, her türlü hasara karşı dayanıklı bir tür sentetik deri oluşturur. "The Skin I Live In" kanlı olmasa da, kimlik, aşk, mazoşizm ve bedensel çılgınlık hakkında rahatsız edici bir film.

The Thing (Şey-1982)

Paranoya, korku, izolasyon ve bir John Carpenter klasiği... Antarktika araştırmacılarının yolları, diğer yaşam formlarını taklit etme yeteneğine sahip bir uzaylı yaşam formuyla kesişir. Uzaylı istilacının ceset sayısı arttıkça, Erkeklerden oluşan ekip birbirine düşman olur. Evet, kişinin kendi bedeni üzerindeki kontrolünü kaybetmesi, hayal edilebilecek en korkutucu şeylerden biri olabilir!

"Kelimelerin Bahçesi" (The Garden of Words): Kendinize bir iyilik yapın ve bu kısacık filmi izleyin

"Tereddüt" film incelemesi: Çıkmazını yürüten ve çürüten, tereddütle bakan, susan, konuşan, seven ve çatışan insanların resmigeçidi

Netflix'te izlenecek en korkunç 5 film